Προσέχουμε τον ήλιο…

Προσέχουμε τον ήλιο…

Για όσα παιδιά που είναι σε θεραπεία ή μόλις την έχουν τελειώσει, θα καταφέρουν φέτος να πάνε στη θάλασσα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την αντηλιακή προστασία.
Ο ήλιος όσο αναζωογονητικός είναι, τόσο κακό μπορεί και να προκαλέσει.

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο ήλιος δεν είναι σύμμαχος για το χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, τις τυχόν δερματικές ευαισθησίες από τα φάρμακα και για πολλά ακόμα.
Από την άλλη, η θάλασσα, ο ήλιος, το καλοκαίρι, η ανεμελιά και το παιχνίδι στο νερό είναι τόσο σημαντικά για τα παιδιά, που μπορεί να τα έχουν στερηθεί και για πολλά καλοκαιριά. Πώς να μην πάμε το παιδί στη θάλασσα, πώς να μην πάμε διακοπές, αν μας το επιτρέψουν οι γιατροί και τα πρωτόκολλα;

Ναι, να πάμε! Να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των γιατρών και να χαρίσουμε στα παιδιά μας στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες του ιωδίου, της επαφής με το νερό, το παιχνίδι.

Να μην αμελήσουμε, όμως, στιγμή την αντηλιακή προστασία! Κι εδώ ο γιατρός μπορεί να μας συστήσει ποιο αντηλιακό να πάρουμε, κυρίως σε ό,τι αφορά δείκτες.
Γιατί κάποια μπορεί ακόμα και να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες στα παιδιά (το πάθαμε κι εμείς!).

Κι επειδή συνήθως τα παιδιά αντιδρούν στο «πάστωμα» της μαμάς με αυτό το άσπρο υγρό που δεν απλώνεται εύκολα και που κάθε μισή ώρα σταματάμε το παιχνίδι για να βάλουμε ξανά και ξανά, ας βρούμε τρόπους ευχάριστους να απλώνουμε γενναίες ποσότητες αντηλιακού σε όλο τους το σώμα. Δεν ξεχνούμε την περιοχή των ματιών και των αυτιών.

Επιλέγουμε ειδικά αντηλιακά ρούχα, καπέλα, γυαλιά κι αποφεύγουμε τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα υψηλή κι επικίνδυνα (12:00 με 16:00).

Όπως επίσης, φροντίζουμε για την αντηλιακή προστασία των παιδιών μας και μέσα στο αυτοκίνητο, με ειδικές ηλιοπροστασίες στα τζάμια των παραθύρων του αυτοκινήτου μας.

Κανείς εξάλλου δεν είπε ότι η σχέση των παιδιών με τον ήλιο πρέπει να είναι απαγορευτική. Με την έκθεση στον ήλιο συντίθεται βιταμίνη D, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, γιατί βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου, διασφαλίζοντας την εναπόθεσή του στα οστά. Αρκεί η έκθεση στον ήλιο να γίνεται με μέτρο και με τις σωστές προφυλάξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.