«Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά» (βίντεο)

«Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά» (βίντεο)

Είστε σίγουροι ότι πλένετε σωστά τα χέρια σας; Όλοι, λίγο-πολύ, πιστεύουμε ότι το κάνουμε σωστά ή τουλάχιστον όσο χρειάζεται για να είναι τα χέρια μας καθαρά. Έχετε αναρωτηθεί, όμως, γιατί έχει τόση σημασία να είναι καθαρά τα χέρια μας;

Οι Έλληνες ασθενείς είναι 4οι στην Ευρώπη στις λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, η υγιεινή των χεριών αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την ασφάλεια των ασθενών σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και για την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες ασθενών, όπως είναι οι καρκινοπαθείς και ακόμα περισσότερο τα παιδιά με καρκίνο.
Αυτός είναι ο λόγος που το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία karkinaki (www.karkinaki.gr) και η SciCo (Science Communication), ξεκίνησαν την καμπάνια «Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά», που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της υγιεινής των χεριών στην πρόληψη των νοσοκομειακών –και όχι μόνο– λοιμώξεων.
Βασικό σκέλος της καμπάνιας (που περιλαμβάνει και ενημερώσεις σε νοσοκομεία, σχολεία, φορείς και εταιρείες) είναι το παραπάνω βίντεο, το οποίο φτιάχτηκε με την ευγενική υποστήριξη του View Studio αλλά και μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που δούλεψαν εθελοντικά αλλά με πολύ μεράκι και αγάπη, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.
Το βίντεο αυτό είναι η αρχή μιας σειράς δράσεων που σχεδιάζουμε. Και για να γίνει σωστά αυτή η αρχή, αυτό που χρειάζεται είναι η υποστήριξη του καθενός από εσάς, με έναν απλό τρόπο: μοιραστείτε το βίντεο με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε και, κυρίως, μάθετε μέσα από αυτό να πλένετε σωστά τα χέρια σας! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή…

2 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.