Τι έχουμε μαζί μας στα εξωτερικά ιατρεία

Τι έχουμε μαζί μας στα εξωτερικά ιατρεία

Οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία είναι πολύ συχνές μετά την πρώτη νοσηλεία και μεγάλο μέρος των χημειοθεραπειών γίνεται εκεί.
Τα εξωτερικά ιατρεία του ΚΕΘ αποτελούνται από 2 μεγάλους θαλάμους με 4 κρεβάτια ανά θάλαμο και 1 τουαλέτα. Ανάλογα με τη θεραπεία, οι ώρες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία μπορεί να είναι πολλές, μέχρι τις 16:00 καθημερινά, οπότε αν δεν έχει τελειώσει η θεραπεία, μεταφερόμαστε δίπλα, στην κλινική. Τα εξωτερικά ιατρεία δεν λειτουργούν το Σαββατοκύριακο.
Αυτά που πρέπει να έχουμε μαζί μας είναι:
– Μαξιλάρι, κουβερτούλα και σεντόνια του παιδιού
– Παιχνίδια για την απασχόληση του
– Άνετα ρουχαλάκια, κάλτσες και παντοφλάκια
– Μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτηράκια για το φαγητό
– Αντισηπτικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε
– Θερμόμετρο
– Περιοδικά, βιβλία, εργόχειρο ή οτιδήποτε άλλο για να περνάει την ώρα και η μαμά
– Καλύμματα τουαλέτας, αν το παιδί χρησιμοποίει τη λεκάνη, γιατί οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες, 1 ανά θάλαμο και δεν καθαρίζονται όταν τα εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν.
– Μάσκες: Είναι πολύ σημαντικό να φοράει το παιδί μάσκα αλλά και οι συνοδοί. Τα εξωτερικά ιατρεία είναι ένας χώρος όπου εκτός από τα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπείες ή μεταγγίσεις, συναντούμε παιδιά που έρχονται για επαναληπτικές εξετάσεις και έλεγχο ρουτίνας, γονείς που έρχονται να γράψουν φάρμακα, παιδιά με κοινή ίωση ή γρίπη, που έχουν τελειώσει με τις θεραπείες αλλά πρέπει να τα δει ιατρός του νοσοκομείου. Γενικά, συναντάμε πολύ κόσμο και οι κανόνες υγιεινής δεν είναι τόσο αυστηροί, όπως στην κλινική.

2 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.