Happy Mother’s Day…

Happy Mother’s Day…

Γιορτή της μαμάς σήμερα. Γιορτή της μαμάς κάθε μέρα. Ακόμη και στα πιο δύσκολα, η μαμά γιορτάζει μαζί με τον πόνο της, το υπέροχο, μοναδικό, αποκλειστικά δικό της, συναίσθημα της μητρότητας.

Δεν θα μπορούσα να είμαι πουθενά αλλού σήμερα, παρά κοντά στις μαμάδες που βρίσκονται στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο. Να τους πω «καλημέρα», «δεν είσαι μόνη σου», «ήμουν κι εγώ εδώ». Να ευχηθώ και στις νοσηλεύτριες μας, που είναι κι αυτές μαμάδες. Που αγαπούν και φροντίζουν και τα δικά μας παιδιά. Που όταν γυρνάνε σπίτι τους κι αγκαλιάζουν τα δικά τους παιδιά, η σκέψη τους είναι και στα παιδιά που άφησαν στις κλινικές του νοσοκομείου.

Η χαρά ήταν μεγαλύτερη, γιατί μαζί μου ήρθε και η Νεφέλη. Η δική της «καλημέρα», το δικό της λουλούδι, έχει μεγαλύτερη αξία. Γιατί ό,τι και να πω εγώ, η Νεφέλη είναι αυτό που θέλουν όλοι να δουν: το παιδί που τα κατάφερε, που νίκησε τον καρκίνο, που τώρα είναι μια χαρά… Σαν την Νεφέλη θα είναι και το δικό τους παιδί σε λίγο καιρό.

Όσο και να χαμογελάω και να τους λέω ότι «όλα θα πάνε καλά», το χαμόγελο της Νεφέλης είναι πιο δυνατό. Η εικόνα της είναι πιο δυνατή από τα άπειρα που μπορώ να πω εγώ.

Πάντα, πριν μπω στο νοσοκομείο, σκέφτομαι τι να πω σε αυτές τις μαμάδες. Δεν βρίσκω ποτέ τα κατάλληλα λόγια. Αναρωτιέμαι κάθε φορά αν θα βρω να πω τα σωστά, αν θα τα καταφέρω. Μετά σκέφτομαι εμένα όταν ήμουν εκεί. ΄Όταν άνοιγε η πόρτα και έμπαινε στο δωμάτιο μια άλλη μαμά. Δεν θυμάμαι τι μου έλεγε, αλλά θυμάμαι πόσο ζεστά και οικεία ένιωθα. Ήταν κι αυτή εκεί, ήξερε τι ένιωθα και τι περνούσα, δεν ήμουν μόνη.
Όλες οι μαμάδες είναι δυνατές.
Όλες οι μαμάδες είναι δίπλα στα παιδιά τους.
Όλες οι μαμάδες νιώθουν, υποφέρουν, κλαίνε, τρομάζουν αλλά πάντα και μόνο χαμογελούν. Όταν τρυπάνε το παιδί τους, όταν περιμένουν να βρεθεί ο δότης που θα σώσει το παιδί τους, όταν ξεχνάνε να φάνε, όταν κοιμούνται όρθιες, όταν το μόνο που ακούνε είναι το «μπιπ-μπιπ» του ορού που πέφτει στις φλέβες του παιδιού τους, όταν κλαίνε βουβά τις νύχτες, όταν κοιτάνε το κενό από το μπαλκόνι του νοσοκομείου, όταν απλά νιώθουν ανήμπορες να σώσουν το παιδί τους. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, κι ακόμη περισσότερα, αυτές είναι εκεί.

Είναι όμως κι αυτές οι μαμάδες, οι μοναδικές, που έμειναν με τις αγκαλιές τους άδειες. Αυτές οι μαμάδες είναι «ιερές». Αυτές οι μαμάδες είναι οι άγγελοι όλων των παιδιών μας. Σε αυτές τις μαμάδες υποκλινόμαστε μόνο και σιωπούμε για να τις ακούμε.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες. Αυτές μόνο μπορούν να κινήσουν τον κόσμο.

Υ.Γ Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλο για την ευγενική χορηγία των δώρων που δώσαμε στις μαμάδες, την Μυρτώ Δημητρίου για τα υπέροχα «λουλούδια» της, τις εθελόντριες του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Εύη και Φωτεινή, την κα Ντούμου που είναι πάντα δίπλα μας και την Νεφέλη μου, που μου μαθαίνει κάθε μέρα πόσο ωραία είναι η ζωή.

Μαμά Μένια

2 comments

  • ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας,
    Η ιστοσελίδα σας μας δινει μεγάλη δυναμη και δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω.
    Η κόρη μου νοσηλεύεται στο ΚΕΘ του ΕΛΠΙΔΑ Μαριαννα Βαρδινογιάννη.
    Πως μπορώ παρακαλω να λάβω το emergency kit;
    Σας ευχαριστω πολυ!

    Reply
    • Σας ευχαριστούμε για τα πολύ όμορφα λόγια σας. Δύναμη να συνεχίσουμε μας δίνετε εσείς και το παιδί σας. Είμαστε δίπλα σας.
      Αν δεν έχετε λάβει το Survival Kit παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@karkinaki.gr με τα στοιχεία σας να σας το στείλουμε.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.