Μιλάω για όλα…

Μιλάω για όλα…

Δεν πιστεύω στο μάτι, δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί κάνει κακό με τη σκέψη του σε μένα ή σ’ αυτούς που αγαπάω. Πιστεύω στην ενέργεια γενικά, θετική κι αρνητική. Πιστεύω σ’ αυτό το κάτι που υπάρχει παντού, που δεν μπορώ να δω, να αγγίξω, να καταλάβω, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ, το αισθάνομαι. Εγώ αυτό το λέω ενέργεια…
Γι’ αυτό και πάντα μιλάω για όσα μου συμβαίνουν. Την πρώτη φορά που έμεινα έγκυος, ήμουν τόσο χαρούμενη που το είπα. Ήμουν κι άτυχη, όμως, και η εγκυμοσύνη κατέληξε σε παλίνδρομη κύηση. Το μοιράστηκα κι αυτό. Όταν ξαναέμεινα έγκυος το είπα και πάλι. Δεν περίμενα να κλείσω το πρώτο 3μήνο για να το μοιραστώ (όλοι μου έλεγαν να μη το πω, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όχι). Όταν αρρώστησε η Νεφέλη, το είπα. Μα πως θα μπορούσα να μη το πω; Πως θα μπορούσε κάποιος να με ρώταγε «Τι κάνει το παιδί;» και να έλεγα «Καλά είναι!»; Όταν ξεκίνησα ψυχοθεραπεία το είπα. Όταν θυμώνω, όταν νευριάζω, όταν νιώθω ότι αδικούμαι, όταν είμαι χαρούμενη, όταν είμαι ενθουσιασμένη, το λέω. Όταν θέλω να μείνω μόνη μου, να κλειστώ στο καβούκι μου, να κλάψω, το λέω…
Μιλάω για όλα. Όταν θέλω, σε όποιον θέλω. Πιστεύω στην ομάδα και όχι στη μονάδα. Πιστεύω ότι αν είμαι εγώ καλά θα είναι και οι αγαπημένοι μου καλά. Πιστεύω ότι αν δεν μοιραζόμουν όσα μου έχουν συμβεί, δε θα άντεχα. Πιστεύω ότι πολλοί μαζί, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Μου αρέσει η συνύπαρξη. Μπορώ και μόνη μου αλλά πάντα επέλεγα να μοιράζομαι. Πιστεύω ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον που δέχομαι 2 χρόνια τώρα, είναι τα πιο δυνατά μου εφόδια για να αντέξω. Πιστεύω ότι η αγάπη και η έννοια που νιώθουν φίλοι μου για το παιδί μου, φτάνουν μέχρι τη Νεφέλη και τη βοηθάνε να κερδίζει τις μάχες της.
Πιστεύω στο καλό, στην αγάπη, στη φιλία, στον άνθρωπο. Και ναι, είμαι σίγουρη ότι η ψυχή μπορεί να μείνει πάντα νέα… Πέρασα από πολλά για να τα πιστεύω όλα αυτά. Περνάω ώρες στη ψυχοθεραπεύτρια μου για να κατανοήσω πολλά. Αλλά έχω ανοίξει την καρδιά μου στη ζωή.
Και μιλάω για όσα μου συμβαίνουν. Και ξέρω κι άλλες γυναίκες που μιλάνε για όσα τους συμβαίνουν. Κι είναι και φίλες μου. Και μιλάμε για όλα.

Μένια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.