“Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ;”

“Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ;”

«Τι και αν είσαι 20+, 30+ ή 40+ ; Εμείς μένουμε πάντα νέες!» – και θα μοιραστούμε τα μυστικά, κι όσα μάθαμε κι όσα θα μάθουμε μαζί σου…

3 bloggers, 3 διαφορετικές δεκαετίες, 3 γυναίκες με όνειρα και ελπίδες μιλάμε για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα και να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, η Τίνα Μιχαηλίδου, η 26άρα blogger του It’s My Life By Tina Michaelidou, η Ελένη Δασκαλάκη του MyFortySomethingWorld κι εγώ και οργανώνουμε μια συνάντηση που θα συζητηθεί.

«Θέλω να μοιραστώ την πεποίθησή μου ότι η ηλικία είναι ένας συμβατικός αριθμός και τίποτε άλλο. Πως τα καλύτερα έρχονται, πως μένεις πάντα νέα εφόσον δεν σταματάς να εξελίσσεσαι, να μαθαίνεις, εφόσον έχεις πάθος για τη ζωή, φροντίζεις τον εαυτό σου, το σώμα σου, τη διατροφή σου! Δεν δέχομαι πως «μεγαλώνω» σημαίνει πως κάνω ρυτίδες στα μάτια μου όταν γελάω. Μεγαλώνω σημαίνει γίνομαι πιο ώριμη, έχω αυτογνωσία, αγαπάω τον εαυτό μου με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του».
Ελένη Δασκαλάκη, δημοσιογράφος, μεταφράστρια, συγγραφέας,  myfortysomethingworld

«Είμαι η Μένια. 39 ετών μαμά 2 παιδιών, σύντροφος, σύζυγος, φιλενάδα, εργαζόμενη, ονειροπόλα, αισιόδοξη. Πρόσφατα η ζωή μου άλλαξε. Και είδα ότι υπάρχει και μια άλλη πλευρά, που λέει ότι η ομορφιά υπάρχει παντού. Ακόμη και στη τρομακτικότερη ασχήμια. Είδα ότι η πίστη, η αγάπη, η αφοσίωση, η επιμονή και η δύναμη, κινούν βουνά. Είδα τα σημαντικά της ζωής μου να γίνονται ασήμαντα κι αυτά που θεωρούσα δεδομένα, αυτονόητα, καθημερινά, να είναι τα πιο σημαντικά όλων. Ένιωσα το μεγαλείο του να είμαι μαμά, ένιωσα την άδολη αγάπη, που πίστευα ότι δεν υπάρχει, κι ένιωσα ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω. Συνεχίζω να αλλάζω και μου αρέσει πολύ. Λέω «καλημέρα» και το εννοώ πια. Κι όταν λέω «καληνύχτα» στα παιδιά μου, χαίρομαι που αφήσαμε μια ακόμη μέρα πίσω μας…»
Μένια Κουκουγιάννη, www.karkinaki.gr

«Είμαι η Τίνα και αυτή είναι η δικιά μου ζωή , με τα σκαμπανεβάσματά της, άλλωστε η ζωή δεν είναι μόνο χαρές, έχει και λύπες. Τρως χαστούκια απανωτά και ωριμάζεις απότομα ευτυχώς αλλιώς χανόμαστε.
Από τότε που ξεκίνησα πάλι το blog μου είχα στο μυαλό για μια δράση όπου ήθελα να δείξω ότι όλες οι γυναίκες μπορούμε να βγούμε νικήτριες και να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία με την δύναμη και την θέληση που κρύβουμε μέσα μας. Φυσικά και οι άντρες μπορούν να ξεπεράσουν πολλά, αλλά εμείς οι γυναίκες έχουμε πολλά στο μυαλό μας και περνάνε όλα από το δικό μας χέρι. Η κατάθλιψη χτυπάει όλες τις πόρτες και δεν κοιτάει ηλικία και φύλο… Η κατάθλιψη όταν μάθεις να την διαχειρίζεσαι θέλει χαμόγελα και αισιοδοξία, αλλά μέχρι να φτάσεις σε αυτό το στάδιο θέλει υπομονή και αγώνα!!!
Τίνα Μιχαηλίδου, It’s My Life By Tina Michaelidou

Ελάτε μαζί μας για να μιλήσουμε για τα blogs μας, για ό,τι μας απασχολεί ως γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία μας αλλά και να μοιραστούμε τις προσωπικές μας -δύσκολες αλλά διδακτικές- εμπειρίες για την κατάθλιψη, τον παιδικό καρκίνο, την σκληρή καθημερινότητα της γυναίκας μητέρας/εργαζόμενης/συζύγου και άλλα πολλά.

Με εκτίμηση,
Τίνα Μιχαηλίδου
Μένια Κουκουγιάννη
Ελένη Δασκαλάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.