Το «ταξίδι» ξεκινάει!

Το «ταξίδι» ξεκινάει!

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί για όλους «νέα ξεκινήματα». Για εμάς, που τα 3 και κάτι τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα ανατροπές, οι 4 τελευταίοι Σεπτέμβριοι ήταν ο ορισμός των «νέων ξεκινημάτων»: Ο Σεπτέμβριος του 2013 ήταν η έναρξη του «κυρίως μενού» της χημειοθεραπείας, μετά τη διάγνωση της Νεφέλης 2 μήνες νωρίτερα. Ο Σεπτέμβριος του 2014 ήταν ουσιαστικά η είσοδος στη σταθερή περίοδο της συντήρησης, μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών. Ο Σεπτέμβριος του 2015 ήταν η έναρξη της «κανονικής ζωής» μετά την ολοκλήρωση της διετούς θεραπείας, με την εγγραφή της Νεφέλης στο νηπιαγωγείο. Και φέτος…

Σήμερα η Νεφέλη γίνεται και επίσημα μαθήτρια της Α’ Δημοτικού! Μεγάλη στιγμή στη ζωή κάθε παιδιού, ακόμα μεγαλύτερη για ένα παιδί για το οποίο αυτή η στιγμή δεν έφτασε και τόσο αυτονόητα. Τα κατάφερε όμως! Είναι εδώ, στην αφετηρία ακόμα αλλά μέσα σε έναν αγώνα που είναι ωραίος, που δεν έχει καμία σχέση με το σκληρό αγώνα που έδινε μέχρι πριν από 1,5 χρόνο. Κι αυτή η σπουδαία στιγμή έγινε για τη Νεφέλη ακόμα σπουδαιότερη χάρη σε ένα μεγάλο, πολύτιμο δώρο που της πρόσφεραν ο Σύλλογος Ελπίδα και τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη: μία υποτροφία φοίτησης στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη για όλα τα σχολικά χρόνια της!

Την Παρασκευή η Νεφέλη επισκέφτηκε το νέο σχολείο της, την αίθουσα της τάξης της, γνώρισε τη δασκάλα της, είχε την πρώτη επαφή με τους συμμαθητές της. Κρατούσε σφιχτά τα χέρια της μαμάς και του μπαμπά, έκλαψε λίγο, χαμογέλασε πολύ, άρχισε σιγά-σιγά να αισθάνεται πιο άνετα, να κάνει σχέδια, να κάνει όνειρα…

Σήμερα θα ανέβει για πρώτη φορά στο σχολικό, θα χαιρετήσει από το παράθυρο τη μαμά και θα ξεκινήσει για ένα μεγάλο «ταξίδι», το οποίο χάρη στην ευαισθησία και την αγάπη του Συλλόγου Ελπίδα και των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη θα είναι ακόμα πιο όμορφο, γεμάτο περισσότερες εμπειρίες.

Καλή σχολική χρονιά, πριγκίπισσα!
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

Ο μπαμπάς και η μαμά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.