Η μουσική «σύμμαχος» των νέων με καρκίνο

Η μουσική «σύμμαχος» των νέων με καρκίνο

Η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες με καρκίνο να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη νόσο τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αμερικανοί επιστήμονες παρακολούθησαν ομάδα ασθενών, ηλικίας 11 έως 24 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα μουσικό βίντεο, γράφοντας οι ίδιοι τους στίχους, τη μουσική και το σενάριο.
Αρωγός τους σε αυτή την προσπάθεια ήταν ένας μουσικοθεραπευτής, ο οποίος τους βοήθησε να βρουν τι ήταν σημαντικό γι’ αυτούς και πώς να το μετατρέψουν σε ήχο και εικόνα.
Μετά την ολοκλήρωση του βίντεο, το παρουσίασαν στους φίλους και τους συγγενείς τους.
Η διαδικασία αυτή, που διήρκησε τρεις εβδομάδες, τους έκανε να νιώσουν πιο δυνατοί και βελτίωσε τις σχέσεις τους με την οικογένεια και τους φίλους τους, έγραψαν στην επιθεώρηση «Cancer».
Επιπλέον, 100 ημέρες αργότερα, οι νεαροί ασθενείς ανέφεραν ότι μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα με την οικογένειά τους και ότι νιώθουν πιο «δεμένοι» με τους φίλους τους.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα επισήμαναν στο άρθρο τους ότι και οι γονείς των παιδιών ωφελήθηκαν από την μουσικοθεραπεία, αφού μέσω του βίντεο του παιδιού τους κατάλαβαν καλύτερα πως βιώνει την ασθένειά του.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η μουσική μπορεί να ελαττώσει το άγχος των πασχόντων από καρκίνο και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους, σύμφωνα με τον βρετανικό ερευνητικό οργανισμός Cancer Research UK.
Επιπλέον, μπορεί να αμβλύνει κάποια από τα συμπτώματα του καρκίνου και τις παρενέργειες της θεραπείας.

(Πηγή: Web Only)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.