Το διατροφικό καλάθι του Μαρτίου

Το διατροφικό καλάθι του Μαρτίου

Αγκινάρες
Το Μάρτιο βρίσκονται στην εποχή τους και παρέχουν στον οργανισμό το κάλιο που χρειάζεται, ειδικά όταν ταλαιπωρείστε από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες. Εκτός από κάλιο, οι αγκινάρες είναι πλούσιες και σε φυλλικό οξύ, το οποίο απαιτείται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων.
Λευκά σπαράγγια
Έχουν πιο ντελικάτη γεύση, ταιριάζουν εξαιρετικά σε σούπες, οι οποίες είναι απαραίτητες όσο ο καιρός είναι ακόμη κρύος, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών Α και C για την όραση και το ανοσοποιητικό, όπως και φυτικών ινών.

Φάβα
Εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος και πολύ καλή πηγή θειαμίνης (βιταμίνη απαραίτητη για το μεταβολισμό των υδατανθράκων) και ψευδαργύρου (μέταλλο απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες.

Αρακάς
Ο αρακάς αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, όπως και πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης, τονώνοντας τον οργανισμό, την όραση και το ανοσοποιητικό.

Φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και για να λάβετε τα μέγιστα οφέλη τους, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας στην καθημερινή σας διατροφή, με οποιοδήποτε τρόπο θέλετε εσείς: πάνω στη φάβα, στη σαλάτα, στο ρύζι, στα φασόλια κ.ο.κ.

Ραπανάκια
Το πικάντικο μέλος της οικογένειας των κραμβοειδών είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και κάλιο, ενώ οι θερμίδες του είναι ελάχιστες, αφού 3 μικρά ραπανάκια αντιστοιχούν σε 10 θερμίδες.

Συμβουλευόμαστε πάντα τους θεράποντες ιατρούς για τη διατροφή του παιδιού σε θεραπεία.

Πηγή: www.click2life.gr

ΓΡΑΦΕΙ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *