Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους στην Αττική

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους στην Αττική

Στα πλαίσια του προγράμματος «Παρεμβάσεις πρόληψης- προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι), υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες σε επιλεγμένα νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν άτομα από 25 έως 65 ετών που είναι: – άνεργοι (με επικυρωμένα αντίγραφα κάρτας ανεργίας, αστυνομική ταυτότητα , υπεύθυνη δήλωση) – ανασφάλιστοι ( με επικυρωμένα αντίγραφα ληγμένου βιβλιαρίου υγείας & αστυνομικής ταυτότητας υπεύθυνη δήλωση). Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάρτα ανεργίας ή ληγμένο βιβλιάριο υγείας, προσκομίζεται μόνο ή υπεύθυνη δήλωση (με γνήσιο υπογραφής), με την οποία δηλώνεται ότι ο/η συμμετέχων/-ουσα είναι άνεργος/ή ή ανασφάλιστος/-η.
Ο προληπτικός έλεγχός περιλαμβάνει το σύνολο των παρακάτω εξετάσεων (σύμφωνα με φύλο και την ηλικία):
– μέτρηση σακχάρου
– μέτρηση χοληστερόλης
– μέτρηση αρτηριακής πίεσης
– τεστ Παπανικολάου
– μαστογραφία
– ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα ( mayer κοπράνων)
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Ι.Κ.Π.Ι: τηλ . 210 7222727

www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.