Ελπίδες από φάρμακο για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης
ID:66111499

Ελπίδες από φάρμακο για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, δίνει η ανακάλυψη ερευνητών στην Ιαπωνία ότι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο κατέστειλε την εξάπλωση του καρκίνου σε ποντικούς και μείωσε την αντίσταση στη χημειοθεραπεία. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έγχυση φλουφεναμικού οξέως, φαρμάκου που ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, κατέστειλε τις διηθητικές τάσεις των καρκινικών κυττάρων και έκανε και πάλι αποτελεσματική τη χημειοθεραπεία.
Σε πειράματα στο Hokkaido University, καρκινικά κύτταρα ανθρώπινης κύστης έφεραν ένζυμο που εκπέμπει φως, επιτρέποντας στους ερευνητές να παρακολουθήσουν την αντίδραση των κυττάρων στην αγωγή. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια εγχύθηκαν στους ποντικούς. Όταν εισχώρησαν σε αυτούς τα κύτταρα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και μετά από 45 ημέρες μεταστατικοί όγκοι φάνηκαν στο ήπαρ, τους πνεύμονες και τα οστά.

Πηγή: Health Daily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.