Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Τέλη Νοεμβρίου ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να καταγράψει σε ένα ενοποιημένο, καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτόν, δημιουργείται εθνική ταυτότητα αιμοδότη, με την οποία οι αιμοδότες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα, με απλοποιημένες διαδικασίες από οποιαδήποτε υπηρεσία.
Με τη λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών αναμένεται να υπάρξει εκσυγχρονισμός του συστήματος, αυτοματοποίηση στις διαδικασίες, αύξηση του βαθμού ασφαλείας, αλλά και της ποιότητας, του παρεχόμενου αίματος και μείωση του διαχειριστικού φορτίου των υπηρεσιών αιμοδοσίας. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να γνωρίζει πόσες μονάδες αίματος συλλέγονται καθημερινά και πόσες διατίθενται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.