Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο από την ΕΛΛΟΚ

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο από την ΕΛΛΟΚ

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο πέμπτος συνηθέστερος καρκίνος στον δυτικό κόσμο και η δεύτερη πιο συχνή κακοήθεια του ουροποιητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη. Με περισσότερους από 175.000 ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με καρκίνο της ουροδόχου κύστης στην Ευρώπη κάθε χρόνο, χρειάζεται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια για τη μείωση των επιπτώσεων του στους ασθενείς. Στη χώρα μας είναι η 4η αιτία εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με δεδομένα του IARC-International Agency for Research in Cancer.

Η ΕΛΛ.Ο.Κ. επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού, των ασθενών και των οικείων τους για τους καρκίνους του ουρογεννητικού συστήματος. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αν και είναι μια κοινή μορφή καρκίνου, εν τούτοις δεν έχει τη προσοχή που απαιτεί, επηρεάζει δραματικά τη ζωή των χιλιάδων ασθενών στη χώρα μας και έχει επιπτώσεις και στο σύστημα υγείας.
Γι αυτό και διοργανώνει επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίσης για το Καρκίνο Νεφρών και ουροδόχου Κύστης, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”, στην Αθήνα.
Η εκδήλωση απευθύνεται στα στελέχη της ΕΛΛ.ΟΚ και ασθενείς με Καρκίνο του Ουρογεννητικού συστήματος και σκοπό έχει να αναδείξει όλες τις πτυχές σχετικά με τον καρκίνο των νεφρών και της ουροδόχου κύστης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστημονικά τεκμηριωμένη και έγκυρη ενημέρωση τους.

Η ΕΛΛ.Ο.Κ θέλοντας να συμβάλλει στη προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτοί, επιθυμεί να διερευνήσει ποια ήταν η εμπειρία των ασθενών κατά τη διάγνωση και τη θεραπεία της ασθένειας, την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη και την αποκατάσταση στη κοινωνική ζωή μετά το τέλος της θεραπείας.

Για το σκοπό αυτό ετοίμασε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα, στην οποία μπορείτε να απαντήσετε ανώνυμα και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://ellok.org/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.