Νέο όπλο κατά του μελανώματος

Νέο όπλο κατά του μελανώματος

Ο FDA ενέκρινε το Dabrafenib σε συνδυασμό με το Trametinib για την επικουρική θεραπεία ασθενών με μελάνωμα θετικό για τη μετάλλαξη BRAF V600E ή V600K, όπως αυτές ανιχνεύονται με τη βοήθεια εγκεκριμένης από τον FDA εξέτασης, και με διήθηση λεμφαδένα (λεμφαδένων), έπειτα από πλήρη χειρουργική εξαίρεση.

Ο FDA απέδωσε στον συνδυασμό τον χαρακτηρισμό της Πρωτοποριακής Θεραπείας για τη συγκεκριμένη ένδειξη τον Οκτώβριο 2017 και τον έθεσε σε Αξιολόγηση κατά Προτεραιότητα τον Δεκέμβριο 2017. «Μετά την αρχική έγκριση των Dabrafenib και Trametinib για το μεταστατικό μελάνωμα το 2013, ο συνδυασμός έχει καταστεί σημαντική θεραπεία για πολλούς ασθενείς που φέρουν μετάλλαξη BRAF, τόσο στην περίπτωση του μελανώματος όσο και στην περίπτωση καρκίνου του πνεύμονα», ανέφερε η Liz Barrett, CEO, Novartis Oncology.

«Η σημερινή έγκριση από τον FDA είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τους ασθενείς οι οποίοι στο παρελθόν είχαν περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές στο πλαίσιο της επικουρικής θεραπείας και αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη αυτής της πρωτοποριακής θεραπείας». «Ο σκοπός της επικουρικής θεραπείας είναι να βελτιώσει την ελεύθερη υποτροπής επιβίωση και τη συνολική επιβίωση των ασθενών μας με μελάνωμα. Οι επιλογές επικουρικής θεραπείας είναι κρίσιμης σημασίας σήμερα, επειδή περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς μας έχουν επανεμφάνιση της νόσου έπειτα από χειρουργική επέμβαση», ανέφερε ο John M. Kirkwood, M.D., Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής, Διευθυντής του Τμήματος Μελανώματος και Καρκίνων του Δέρματος στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

Πηγή: HealthDaily.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.