Pet Therapy για ογκολογικούς ασθενείς

Pet Therapy για ογκολογικούς ασθενείς

Η ΑμΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», ξεκίνησε και λειτουργεί καθημερινά στο χώρο του ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι», ένα νέο πρόγραμμα επαφών μεταξύ ογκολογικών ασθενών και εκπαιδευμένων σκύλων θεραπείας, με τίτλο «Θεραπευτική Αγκαλιά».

Το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας, τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών, καθώς λίγες ώρες με έναν σκύλο σύμφωνα με έρευνες αποτελούν θεραπεία για τον ογκολογικό ασθενή καθώς μειώνουν δραστικά τους δείκτες στρες, άγχους και κατάθλιψης.

Το Pet therapy είναι γνωστό στην Ευρώπη και στην Αμερική, καθώς εκεί τρέχουν πολυετή προγράμματα με μετρήσιμα αποτελέσματα. Στην Ελλάδα, υπάρχει ακόμα δρόμος καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. To πρόγραμμα δημιουργήθηκε και τρέχει πιλοτικά σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΖωΕΣ, ενώ για τις ανάγκες του, υπάρχει συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Γαλλία (Λυών) και με το Royal College of Nursing στην Αγγλία (Λονδίνο).

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στον σχεδιασμό και την θέσπιση αυτού αλλά και στη μείωση του αισθήματος κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης που βιώνουν οι ασθενείς», δηλώνει το «Άγγιγμα Ζωής.

Πηγή: healthdaily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.