Στον Λευκό Οίκο η καμπάνια για τα αντιβιοτικά…

Στον Λευκό Οίκο η καμπάνια για τα αντιβιοτικά…

Ο δικός μας Δρ.Θεοκλής Ζαούτης, επικεφαλής του CLEO, μας κάνει για μια ακόμη φορά περήφανους.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) που έχει ως βασική προτεραιότητα τον έλεγχο και τη βελτίωση της χρήσης των αντιβιοτικών φαρμάκων στα παιδιά, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του Λευκού Οίκου για τα αντιβιοτικά, που αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής της Αμερικανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση των βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.
Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου, ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, FAAP, μέλος της Επιτροπής ΑΑΡ για τις μεταδοτικές ασθένειες και επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας εκπροσώπησε την AAP στο πάνελ των συζητητών.
Ο Θεοκλής Ζαούτης, Μ.U., M.S.C.E. είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Ειδικών Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας (CHOP) και καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και Senior Scholar στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania School of Medicine. Έχει καθιερωθεί ως διεθνής ηγέτης στον τομέα της παιδιατρικής επιδημιολογίας στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Το έργο του εστιάζεται στην αντιμετώπιση της αντοχής στα αντιβιοτικά και έχει σχεδιάσει την ανάπτυξη ενός ερευνητικού προγράμματος για το θέμα αυτό στο CHOP. Το 2009, έλαβε το Βραβείο Ερευνητού στον κλάδο της Παιδιατρικής από τη Society for Healthcare Epidemiology. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικές εργασίες, και έχει συν-εκδόσει ένα βιβλίο για το ζήτημα των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων.

από το http://www.ikariamag.gr/symmetohi-toy-ikarioti-theokli-zaoyti-sti-synodo-koryfis-toy-leykoy-oikoy-gia-ta-antiviotika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.