Υγιεινές συνταγές κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας

Υγιεινές συνταγές κατά την διάρκεια της χημειοθεραπείας

Γράφει η κα Γρηγορίου Βασιλική, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος :
Πολλοί άνθρωποι που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία (ή και σε ακτινοθεραπεία), έχουν διαταραχές στην όρεξη και στην κατάποση, νομίζουν ότι θα στερηθούν τροφές, μα πιο πολύ τις γλυκές απολαύσεις. Υπάρχουν συνταγές, που προσφέρουν στους καρκινοπαθείς, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται χωρίς να στερούνται τους γλυκούς πειρασμούς.

Ζεστή μους λεμόνι (2-3 μικρές μερίδες)
Υλικά

  •  1 μικρό λεμόνι
  •  1 κουταλιά μέλι
  •  ½ κουταλιά έτοιμη κρέμα βανίλιας σκόνη
  •  2 αυγά
  •  5 κουταλιές σόγιας

Εκτέλεση
Στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε τον χυμό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μέλι, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω από άλλη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ( τεχνική μπεν μαρί). Σε μία κουταλιά νερό ανακατεύουμε τη σκόνη κρέμας και την ρίχνουμε στο μείγμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει (5 με 10 λεπτά). Χτυπάμε την κρέμα σόγιας και την αναμιγνύουμε με την μους λεμόνι. Μοιράζουμε σε 2 ή 3 μικρά πιάτα και σερβίρουμε
Tip: το λεμόνι μπορεί να αντικατασταθεί με πορτοκάλι, μοσχολέμονο ή με οποιοδήποτε εσπεριδοειδή.

www.nutricenter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.