Εκπαιδευτικές Ομάδες

Η επιβίωση είναι το πρώτο βήμα, η καλή ποιότητα ζωής είναι ο τελικός στόχος

Οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης
παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ εγκαινιάζει το νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για γονείς παιδιών που νόησαν με καρκίνο.

Το πρόγραμμα αφορά τα ιατρικά θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς μετά το τέλος της θεραπείας του παιδιού τους.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι γονείς ενημερώνονται και εκπαιδεύονται για τα θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο σε συνεργασία με το Διατομεακό ιατρείο παρακολούθησης επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική ηλικία της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας (ΠΟΑιΜ) της Α΄Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ (Υπεύθυνος Καθηγητής Αντώνης Καττάμης).

Επιστημονική υπεύθυνη της ομάδας είναι η κα Κατερίνα Κατσιμπάρδη MD, PhD (Παιδίατρος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΠΟΑιΜ).

Για το 2021 έχουν προγραμματιστεί δύο εκπαιδευτικοί κύκλοι. Ο κάθε κύκλος περιλαμβάνει 5 συναντήσεις.

Οι συμμετέχοντες σε κάθε κύκλο δεν ξεπερνούν τα 12 άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας είναι να είστε γονέας παιδιού που νόσησε με καρκίνο.

Ο πρώτος κύκλος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου και ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον πρώτο κύκλο είναι:

Σάββατο 20/3 (17:00 – 19:00) : Απώτερες επιπλοκές σε επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική ηλικία (Κατερίνα Κατσιμπάρδη, MD, PhD (Παιδίατρος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΠΟΑιΜ).

Σάββατο 3/4  (17:00 – 19:00) :  Ψυχολογία του παιδιού και της οικογένειάς του μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας (Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συντονιστής της Ομάδας Γονέων ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Νάνσυ Ψημενάτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Συγγραφέας)

Σάββατο 24/4 (17:00 – 19:00) : Διατροφή / Κίνηση-αθλητική δραστηριότητα (Αλεξάνδρα Μήλα, Απόφοιτη ΑΠΘ. Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής &Αθλητισμού, Χριστίνα Κατσαγώνη, διατροφολόγος)

Σάββατο 8/5 (17:00 – 19:00) :   Μαθησιακές δυσκολίες (Πέννυ Μαυρέα, ειδική παιδαγωγός)

Σάββατο 22/5(17:00 – 19:00)  : Γονιμότητα, γυναικολογική παρακολούθηση ((Νικόλας Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής)

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για την συμμετοχή σας στον επόμενο κύκλο

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ