Απολογισμός

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021-2022

Κατεβάστε τον Απολογισμό 2021-2022 σε pdf


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 1. Survival kit

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, με την ευγενική προσφορά της GALENICA και την υποστήριξη της MEDISEI και της CANA, δημιούργησε το πρώτο «Survival kit» στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει ως δώρο στις οικογένειες παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο.

https://karkinaki.gr/survival-kit/

https://karkinaki.gr/blog/nefeli-egine-efta-xronon/

https://www.facebook.com/search/top/?q=Karkinaki%20SURVIVAL%20KIT

(Το project έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για συνέχιση και το 2018)

 1. Charitea

Το workingmoms.gr, σε συνεργασία με τα BALMIE BISTRO THE MALL ATHENS, διοργάνωσαν το φετινό charitea για το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

https://karkinaki.gr/protaseis/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-charitea/

https://www.facebook.com/search/str/Karkinaki+CHARITEA/keywords_search

 1. Charitea basket

Σε συνέχεια του πρώτου μας charitea (Δεκέμβριος 2016), το Cafe Bistrot Αμαρυλλίς και το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ δημιούργησαν ένα «charitea basket», ένα κομψό δώρο που ενισχύει έναν καλό σκοπό.

https://karkinaki.gr/blog/to-chari-tea-project-apoktise-to-kalathi-tou/

 1. Health Care Business Awards

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ βραβεύτηκε στα Health Care Business Awards με το Silver Βραβείο στην Κατηγορία «Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις», για τις δράσεις του στο χώρο της Υγείας.

https://karkinaki.gr/news/vraveio-sti-mi-kerdoskopiki-etaireia-karkinaki-gia-tin-prosfora-tis-stin-igeia/

 1. My Protocol

Ο Οδυσσέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, σχεδιάσε την εφαρμογή «My Protocol», για γονείς, ασθενείς με καρκίνο και φροντιστές. Ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο όπου μπορεί κανείς εύκολα να αντιγράψει και να διαμορφώσει το πρόγραμμα των ημερήσιων κι άλλων εξετάσεων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο θεραπείας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθεσιμή, προς το παρόν, στο Play Store, ενώ βρίσκεται σε στάδιο περαιτέρω ανάπτυξης.

 1. Η Παιδιατρική στην Ελλάδα της κρίσης – «Τα παιδιά στην Ελλάδα τραγουδούν»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά η εκδήλωση με τίτλο «Η Παιδιατρική στην Ελλάδα της κρίσης», που διοργάνωσε το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ με τη συνεργασία της UNESCO, του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Galenica, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου).

https://karkinaki.gr/paixnidi-ekdhlwseis/ta-apidia-stin-ellada-tragpudoun-para-tin-krisi/

 1. Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην «ΕΛΠΙΔΑ»

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και η Bristol Meyer Squibb διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά που νοσηλευόνται στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα» και τους γονείς τους. Τα παιδιά παρακολουθησαν ένα Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι, οι γονείς απόλαυσαν τον καφέ ή το τσάι τους και στο τέλος μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς ήρωες.

https://karkinaki.gr/paixnidi-ekdhlwseis/xristougenniatiki-giorti-stin-ogkologiki-monada-paidon-elpida/

 1. Χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά του Νοσοκομείου

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και καλοί φίλοι του μοίρασαν δώρα στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίδα», για μικρούς και μεγάλους.

https://karkinaki.gr/blog/ena-apogeuma-me-euxes/

 1. Τα «ξωτικά» στόλισαν την ΠΟΑιΜ (ΚΕΘ)

Για δεύτερη χρονιά, τα Ξωτικά των Χριστουγέννων, με την υποστήριξη της Qualco, στόλισαν τις πόρτες της ΠΟΑιΜ του Παιδογκολογικού Νοσοκομείου, παραμονές Χριστουγέννων.

https://karkinaki.gr/paixnidi-ekdhlwseis/ta-xotika-tis-qualco/

 1. Συνεργασία με Campion School

To CAMPION SCHOOL στηρίζει το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και οι μαθητές του Λυκείου διοργάνωσαν δράσεις εντός του σχολείου τους ώστε να μαζέψουν χρήματα για την αγορά ενός μικροσκοπίου και ενός υπολογιστή για την ΠΟΑιΜ του Παιδογκολογικού Νοσοκομείου. Ο υπολογιστής ήταν μια προσφορά της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.

 1. Bazaar POLITIA TENNIS CLUB

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ συμμετείχε με επιτυχία στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του POLITIA TENNIS CLUB https://www.facebook.com/search/str/Karkinaki+POLITIA/keywords_search

Παραμύθι «ΜΕΡΛΟ»

Η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Φωτεινή Κωνσταντοπούλου έγραψε το παραμύθι «Μέρλο, περιπέτειες στα σύννεφα» και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του παραμυθιού στηρίζει το έργο της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ. https://karkinaki.gr/protaseis/merlo-peripeteia-sta-sinnefa/

 1. Zaccys charity

Η Meg Cope, ιδρύτρια και σχεδιάστρια των πολυτελών υποδημάτων Zaccy’s, στηρίζει την ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και μέρος των εσόδων από κάθε ζευγάρι παπούτσια που πωλείται στην Ελλάδα προσφέρεται ως δωρεά. Σε μια «παραμυθένια» τελέτη, τον Δεκέμβριο, πριγκίπισσες αναζήτησαν το «γοβάκι» και ένα ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό της ΑΜΚΕ.

Ήρθε και στην Ελλάδα η Zaccys London και υποστηρίζει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Καρκινάκι

 1. Breaking Bad News

Η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διοργάνωσε το πρώτο workshop με θέμα τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την επικοινωνία του ασθενή με τον γιατρό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Breaking Bad News».

https://karkinaki.gr/news/we-break-the-bad-news/

 1. Πικ-νικ στο Νοσοκομείο με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με την ευγενική υποστήριξη της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διοργάνωσε πικ νικ στο Παιδογκολογικό Νοσοκομείο. Αν και ο καιρός δεν επέτρεψε να χαρούμε τον ήλιο και τον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, το πικ νικ μεταφέρθηκε εντός του νοσοκομείου και παιδιά και γονείς πέρασαν όμορφα για λίγες ώρες!

https://www.facebook.com/search/top/?q=Karkinaki%20%CE%91%CE%92%20%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3

 1. Ισχυρή online παρουσία

Το www.karkinaki.gr συνεχίζει, 4 χρόνια τώρα, να είναι η μοναδική πύλη ενημέρωσης στη χώρα μας για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η παρουσία μας στα social media είναι καθημερινή και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πάντες για την καθημερινότητα των παιδιών που νοσούν με καρκίνο και των οικογενειών τους.

 1. Συνεργασία με ψυχολόγους

Λίγο πριν από το τέλος του έτους ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές προετοιμασίες και από φέτος του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έχει τη χαρά να προσφέρει δωρέαν ετήσιες ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς παιδιών και εφήβων με καρκίνο.

 1. Women for Oncology

Η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ συμμετείχε στην ετήσια ημερίδα των WOMEN FOR ONCOLOGY, στην ενότητα με θέμα τον καρκίνο της εφηβικής ηλικίας.

https://www.facebook.com/search/str/yiannis+liaros+women+for+oncology/keywords_search

 1. Proud mom

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ απέκτησε το δικό του κόσμημα-σύμβολο, το «proud mom», που θυμίζει σε όλες τις μαμάδες πόσο περήφανες είναι για τους μικρούς τους ήρωες. Και επειδή εξίσου περήφανοι είναι και οι μπαμπάδες, σύντομα θα κυκλοφορήσει και το «proud dad».

 1. Συμμετοχή σε ελληνικούς & διεθνείς οργανισμούς

Το 2017 η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ως ο πρώτος φορέας-μέλος της Ομοσπονδίας που ασχολείται με τον παιδιατρικό καρκίνο. Η πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ.

Το 2017 η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, ως μέλος της ΕΛΛΟΚ, έγινε και τακτικό μέλος της European Cancer Patient Coalition (ECPC).

Ως μέλος αυτών των οργανισμών, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ συμμετείχε σε 4 workshops (Βρυξέλλες, Μόναχο, Λονδίνο, Μιλάνο) με θέμα τη Συνηγορία των Ασθενών με Καρκίνο.