Δράσεις

Survival Kit

Ένα σακίδιο με απαραίτητες πληροφορίες και χρηστικά αντικείμενα που έχουμε όλες οι μαμάδες μαζί μας κατά της διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού. Ένα σακίδιο που δίνουμε δωρεάν στις οικογένειες παιδιών που εισάγονται στις Παιδογκολογικές Κλινικές όλης της Ελλάδας, το οποίο περιέχει είδη πρώτης ανάγκης και στοχευμένο ενημερωτικό υλικό για το πρώτο, δύσκολο διάστημα νοσηλείας, για να κάνει λίγο πιο εύκολη την προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

https://karkinaki.gr/survival-kit/

Charitea

Πίνουμε τσάι και μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, μιλάμε για τον ένα, τον κοινό σκοπό μας: να προσφέρουμε στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη! Αν δεν είναι ένα ζεστό σπίτι, μπορεί να είναι ένας άλλος ζεστός, οικείος χώρος…

Αν διαθέτετε έναν τέτοιο χώρο ή αν απλώς θέλετε να ανοίξετε το σπίτι σας για να στηρίξετε το έργο μας, καλέστε μας στο 6944-763141 και στο info@karkinaki.gr, να οργανώσουμε μαζί ένα απογευματινό τσάι.

https://karkinaki.gr/chari-tea/

My Protocol

Ο Οδυσσέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, σχεδιάσε την εφαρμογή «My Protocol», για γονείς, ασθενείς με καρκίνο και φροντιστές. Ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο όπου μπορεί κανείς εύκολα να αντιγράψει και να διαμορφώσει το πρόγραμμα των ημερήσιων κι άλλων εξετάσεων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο θεραπείας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθεσιμή, προς το παρόν, στο Play Store, ενώ βρίσκεται σε στάδιο περαιτέρω ανάπτυξης.

Η Παιδιατρική στην Ελλάδα της κρίσης – «Τα παιδιά στην Ελλάδα τραγουδούν»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθη, για δεύτερη συνεχή χρονιά η εκδήλωση με τίτλο «Η Παιδιατρική στην Ελλάδα της κρίσης», που διοργάνωσε το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ με τη συνεργασία της UNESCO, του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων και της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Galenica, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου).

https://karkinaki.gr/paixnidi-ekdhlwseis/ta-apidia-stin-ellada-tragpudoun-para-tin-krisi/

Ισχυρή online παρουσία

Το www.karkinaki.gr συνεχίζει, 4 χρόνια τώρα, να είναι η μοναδική πύλη ενημέρωσης στη χώρα μας για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η παρουσία μας στα social media είναι καθημερινή και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πάντες για την καθημερινότητα των παιδιών που νοσούν με καρκίνο και των οικογενειών τους.

Συνεργασία με ψυχολόγους

Λίγο πριν από το τέλος του έτους ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές προετοιμασίες και από φέτος του ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έχει τη χαρά να προσφέρει δωρέαν ετήσιες ατομικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς παιδιών και εφήβων με καρκίνο.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία από το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Συμμετοχή σε ελληνικούς & διεθνείς οργανισμούς

Το 2017 η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ως ο πρώτος φορέας-μέλος της Ομοσπονδίας που ασχολείται με τον παιδιατρικό καρκίνο. Η πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ.

Το 2017 η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, ως μέλος της ΕΛΛΟΚ, έγινε και τακτικό μέλος της European Cancer Patient Coalition (ECPC).

Το 2017 η ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ έγινε μέλος του Pan-European Network for Care of Survivors after Childhood and Adolescent Cancer (PANCARE).