ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος τα παιδιά αυτά και εμείς, οι οικογένειες τους, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη της οικογένειας του παιδιού που νοσεί και τα θέματα επιβίωσης των παιδιών κι εφήβων που νόσησαν με καρκίνο, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Στηρίζουμε το επιστημονικό-ερευνητικό έργο της επιστημονικής – ιατρικής κοινότητας που ασχολείται με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας www.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Στηρίζουμε την συστηματική  και οργανωμένη λειτουργία δομών παρακολούθησης “survivors” με στόχο την εξασφάλιση καλής ποιότητας ζωής σε όλη την ενήλικη ζωή τους.

Στηρίζουμε την συστηματική και οργανωμένη λειτουργία δομών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και των Οικογένειων τους.

ΜΕΛΗ Δ.Σ

Γιάννης Λιάρος
Πρόεδρος Δ.Σ Καρκινάκι
Επειδή χρειάστηκε να πάθει το παιδί μου για να μάθω κι εγώ, δίνω πια ως εθελοντής τον αγώνα για να μάθουν όλοι ώστε να μην παθαίνει κανένα παιδί ή τουλάχιστον το παιδί που νοσεί και η οικογένεια του να έχουν ισχυρούς συμμάχους στη μάχη που δίνουν και δικαίωμα σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Οδυσσέας Παναγοηλιοπουλος
Γραμματέας  Δ.Σ Καρκινάκι
Μηχανολόγος Μηχανικός
Μέλος ΔΣ Καρκινάκι
I want to remember I need to forget or I need to remember I want to forget but I remember and I will never forget until all battles will be won

Αννα Γιαμπουρά
Ταμίας ΔΣ Καρκινάκι
Proud mom δυο παιδιών , proud mom  για όλα τα παιδιά ήρωες – μαχητές , που νοσούν. Σκοπός της ζωής μου, το μόνιμο χαμόγελο στα πρόσωπα τους!

Χαρά Παπαντώνη
Μέλος Δ.Σ. Καρκινάκι
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
Μαμά δύο παιδιών και αφού το χαμόγελο του ενός είναι πλέον μόνο στη σκέψη μας, στόχος μου να εξασφαλίσουμε χαμόγελα που δεν θα χαθούν για όλα τα παιδιά που νοσούν.

Δήμητρα Φράγκου
Μαμά δύο παιδιών.
Είμαι δικηγόρος και θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα αυτών των παιδιών σε μια καλύτερη ζωή.

Ηλίας Μαγκλίνης
Μέλος ΔΣ

Αφροδίτη Αγγελή
Μέλος ΔΣ

Ελισάβετ Πανταζή
Μέλος ΔΣ