ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί με καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος τα παιδιά αυτά και εμείς, οι οικογένειες τους, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας στη χώρα μας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

• Στηρίζουμε το επιστημονικό-ερευνητικό έργο της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συγκεντρώνοντας πόρους για στήριξη καινοτόμων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
• Ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας www.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
• Διεκδικούμε εκπροσώπηση των οικογενειών παιδιών και εφήβων με καρκίνο σε διεθνείς οργανώσεις.

ΜΕΛΗ Δ.Σ

Οδυσσέας Παναγοηλιοπουλος
Μηχανολογος Μηχανικος
Μέλος ΔΣ Καρκινακι
I want to remember I need to forget or I need to remember I want to forget but I remember and I will never forget until all battles will be won

Αννα Γιαμπουρά
Ταμιας ΔΣ Καρκινακι
Proud mom δυο παιδιών , proud mom  για ολα τα παιδια ηρωες – μαχητες , που νοσουν. Σκοπος της ζωης μου, το μονιμο χαμογελο στα προσωπα τους!

Δέσποινα Κωνσταντινίδου,
Δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια , μαμά της έφηβης Αννας και του κεραυνού Δημήτρη,
Η περιπέτεια με τον παιδιατρικό καρκίνο είνια μια πορεία πόνου, αποκάλυψης, μάθησης και αγάπης .
Κανένα παιδί, κανένας γονιός δεν να πρέπει είναι μόνος του  μέσα σ΄αυτή. Κανείς δεν πρέπει  ν’ αγωνίζεται μόνος του.

Μένια Κουκουγιάννη,
Proudmom της Νεφέλης και του Πάρη, ιδρύτρια της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και Πρόεδρος Δ.Σ Καρκινάκι, δίπλα σε κάθε παιδί που νοσεί και την οικογένεια του, αποφασισμένη να νικήσει τον καρκίνο.

Γιάννης Λιάρος
Γενικός Γραμματέας Δ.Σ Καρκινάκι Επειδή χρειάστηκε να πάθει το παιδί μου για να μάθω κι εγώ, δίνω πια ως εθελοντής τον αγώνα για να μάθουν όλοι ώστε να μην παθαίνει κανένα παιδί ή τουλάχιστον το παιδί που νοσεί και η οικογένεια του να έχουν ισχυρούς συμμάχους στη μάχη που δίνουν και δικαίωμα σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Δήμητρα Φράγκου
Δικηγόρος, μαμά δύο παιδιών, μέλος Δ.Σ Καρκινάκι εθελόντρια για τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο

Χριστιάννα Βάλακα
Ιδιοκτήτρια του «Panda sto Nero», μέλος Δ.Σ Καρκινάκι, εθελόντρια για τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο.