We break the bad news…

We break the bad news…

Στις 11 Δεκεμβρίου το Workshop
Breaking Bad News… the right way
Ανακοίνωση Δυσάρεστων Νέων στην Ογκολογία

Στον τομέα της ογκολογίας η ανακοίνωση δυσάρεστων νέων είναι μια δύσκολη και αμήχανη στιγμή της κλινικής διαδικασίας, είτε αφορά την αρχική διάγνωση είτε την περίπτωση υποτροπής της νόσου και μεταβίβασης στην παρηγορητική θεραπεία και το τελικό στάδιο.

Αναρωτηθήκαμε τι αισθάνονται οι γιατροί όταν ανακοινώνουν τα δυσάρεστα νέα, τι αισθάνονται οι νοσηλευτές όταν είναι δίπλα στον ασθενή 24 ώρες το 24 ώρο.

Αναρωτηθήκαμε γιατί τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε οι γιατροί.

Αναρωτηθήκαμε πώς αισθάνονται οι ασθενείς εκείνη τη δύσκολη ώρα.

Αναρωτηθήκαμε αν οι φροντιστές γνωρίζουν αρκετά ώστε να μπορούν να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στον ασθενή.
Ζητήσαμε τη βοήθεια των ειδικών για να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό θέμα: τη σχέση μας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, από την «ημέρα 0», την ημέρα της διάγνωσης.

Η Δρ. Έφη Σίμου μας είπε ότι «η καλή επικοινωνία είναι το πρώτο βήμα στη θεραπευτική σχέση, αποτελεί την πιο σημαντική πηγή υποστήριξης του ασθενούς και τη βάση για την παροχή ποιοτικής ιατρικής φροντίδας».

Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: Σχεδίασε το Breaking Bad News, ένα workshop για να απαντήσει σε αυτά μας τα ερωτήματα.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σας περιμένουμε στις 14:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 10), για να «εκπαιδευτούμε» στις δεξιότητες επικοινωνίας και να μάθουμε στους ασθενείς και φροντιστές να μην… πυροβολούν τον αγγελιοφόρο. Να ζητήσουμε από τους γιατρούς να μπουν στη θέση και στο μυαλό του ασθενή.

Μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι , ο Σύλλογος «Άγγιγμα Ζωής» και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.

Χορηγοί Επικοινωνίας, το www.iatronet.gr., το www.virus.com.gr, το www.infokids.gr και το www.healthmag.gr.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο info@karkinaki.gr.

Θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.