Επίμονοι λεκέδες, δύσκολοι, που δεν βγαίνουν με τίποτα.
Λεκέδες που δεν θέλεις να βλέπεις, δεν θέλεις να θυμάσαι.
Λεκέδες που, προτιμάς να πετάξεις το ρούχο ή το ύφασμα, από το να παλέψεις μαζί τους…
Μέχρι να συναντήσω τον φίλο μου τον διαβολάκο, πέταξα δύο ζευγάρια πυτζάμες, τρία σεντόνια, δύο μαξιλάρια, πέντε πετσέτες, μία φόρμα μου, και δύο μπλούζες της Νεφέλης.
Ήταν αυτές οι δύσκολες μέρες των θεραπειών, που είχαμε ατυχήματα με τις φλέβες, το χίκμαν αργότερα, ρινορραγίες, πληγές.
Είχαμε και λεκέδες από φαγητά, όταν της ήταν τόσο δύσκολο να κρατήσει το κουτάλι ή να ανοίξει το στόμα της.
Δεν είχα ούτε το κουράγιο να πλένω και να δοκιμάζω «γιατροσόφια» να βγουν οι λεκέδες αλλά και δεν ήθελα να μείνει ούτε ίχνος που θα μου θύμιζε τι περνούσε το μωρό μου.
Βρήκα τον διαβολάκο του λεκέ.
Έχει διάφορα προϊόντα για κάθε είδους λεκέ. Είναι ένα προϊόν εύκολο στην χρήση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη για λεκέδες στο μπάνιο και στα πλακάκια (κι έτσι ανακηρύχτηκα νικήτρια στην μάχη μου με κάθε είδους βρωμιάς στο σπίτι μας…)
Οδηγίες χρήσης:
Ελέγχουμε τη σταθερότητα ταυ υφάσματος και των χρωμάτων σε μια περιοχή που δεν είναι ορατή.
Τοποθετούμε ένα πιατάκι ή ένα ρηχό κύπελλο που καλύπτεται με ένα άσπρο απορροφητικό ύφασμα κάτω από το λεκέ και υγραίνουμε λεπτομερώς το λεκέ με το διάλυμα
Ταμποναρούμε συνεχώς με ένα υγρό πανί την λεκιασμένη περιοχή μέχρι να αφαιρεθούν τα ίχνη από το λεκέ και από το διάλυμα.
Αν επιμένει ο λεκές επαναλαμβάνουμε με νέο διάλυμα.
Για μπανιέρες & πλακάκια τοποθετούμε ένα πανί ποτισμένο με το διάλυμα στο σημείο που υπάρχει σκουριά. Το αφήνουμε να δράσει για μερικές ώρες και μετά τρίβουμε με βούρτσα και νερό τα υπολείμματα του λεκέ.
Προσοχή: δεν το χρησιμοποιούμε για ακρυλικά, μάρμαρα ή επιφάνειες ευαίσθητες στα οξέα. Δεν το χρησιμοποιούμε στα χαλιά, την ταπετσαρία ή τα δερμάτινα.