Η σοκολάτα θεωρείται γλυκός πειρασμός. Γι’ αυτό το λόγο είναι από τις πρώτες τροφές που εξαιρούνται σε περιόδους δίαιτας και ειδικής διατροφής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παιδιών με καρκίνο, ιδιαίτερα τις περιόδους που βρίσκονται σε θεραπείες, οπότε φροντίζουμε να αποφεύγουν “ύποπτες” τροφές. Ωστόσο νέες μελέτες αποδεικνύουν πλέον την ευεργετική επίδραση της σοκολάτας στον οργανισμό.
Η σοκολάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες από μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και λιποδιαλυτές βιταμίνες. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά την καθιστούν απόλυτα ωφέλιμη για τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην πρόληψη της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η κατανάλωση σοκολάτας αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ενδορφινών στον οργανισμό ρυθμίζοντας τη διάθεση.
Οι σοκολάτες Chocolatina με στέβια,σε τέσσερις υπέροχες γεύσεις Μαύρη, Γάλακτος, Γάλακτος με πορτοκάλι, Γάλακτος με Crispies, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τους λάτρεις της σοκολάτας.