Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Intercontinental) η τελετή αποφοίτησης 47 γιατρών από την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίοι συμμετείχαν στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδιατρικής Διατροφής που ‘τρέχει’ σε συνεργασία με το Boston University School of Medicine (BUSM). Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία του Nestlé Nutrition Institute για τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του επιστημονικού προσωπικού, ενώ για τη χώρα μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς καλύπτει και το κομμάτι της παιδικής παχυσαρκίας στο οποίο –δυστυχώς- σημειώνουμε αρνητικό ρεκόρ.
Η τελετή σηματοδοτεί και την αρχή μιας τριετούς δέσμευσης για την Nestlé Ελλάς, στοχεύοντας να παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε 300 παιδιάτρους από την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι το 2018.
Η σπουδαιότητα της σωστής διατροφής κατά τις πρώτες 1.000 μέρες της ζωής έχει αναγνωριστεί παγκόσμια για τη σημαντική επίδραση που έχει στην ανάπτυξη και μαθησιακή ικανότητα των παιδιών, καθώς και στην υγεία τους ως ενήλικες. Πρόκειται για μία επιστημονική περιοχή που αναπτύσσεται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να προσφέρει ουσιαστικά πλεονεκτήματα στους επαγγελματίες της υγείας.
Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους επιστήμονες της υγείας να παραμένουν ενήμεροι για τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, η Nestlé χρηματοδότησε την ανάπτυξη του εξειδικευμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Παιδιατρικής Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Το πρόγραμμα παρέχει στους παιδιάτρους την ευκαιρία να ενισχύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην παιδιατρική διατροφή εξοικειώνοντάς τους με οδηγίες και προτάσεις που βασίζονται σε δεδομένα, μέσα από μια σειρά διαδικτυακών οπτικοακουστικών μαθημάτων. Το τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης υλοποιείται σε μια σειρά ζωντανών συναντήσεων σε διάφορες περιοχές παγκοσμίως.
Από την παρουσίαση του προγράμματος το Μάρτιο του 2016, σχεδόν 4.500 επαγγελματίες υγείας από 63 χώρες συμμετείχαν σε αυτό. Η πλειονότητα των αιτήσεων υποβλήθηκαν από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπου αντιμετωπίζονται και οι πιο έντονες προκλήσεις αναφορικά με την παιδική διατροφή καθώς η πρόσβαση στην εκπαίδευση γύρω από τον τομέα αυτό είναι εξαιρετικά περιορισμένη.