«Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά» στο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά» στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με… καθαρά χέρια διοργανώσαμε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καρκινάκι» (www.karkinaki.gr) και το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών, όπως έχει καθιερωθεί η 15η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Είσοδο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, με στόχο την προώθηση της ορθής υγιεινής των χεριών, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία, όπου αποτελεί το βασικότερο μέσο για την πρόληψη των λοιμώξεων. Μια σειρά από δραστηριότητες, δημιουργικό εκπαιδευτικό υλικό και μικρές εκπλήξεις περίμεναν μικρούς και μεγάλους.
Μαζί μας ήταν και το Hibitane. Με τη βοήθεια του καθαρίσαμε τα χέρια μας και μάθαμε να χρησιμοποιούμε σωστά το αντισηπτικό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην καμπάνια « Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά», που πραγματοποιούν το CLEO και το karkinaki για την ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή των χεριών ως μέσο καταπολέμησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να συμμετέχουμε στη προώθηση του μηνύματος για το σωστό πλύσιμο των χεριών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.