Το Σάββατο 14 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δράση “Train the Mentor”, στο πλαίσιο του προγράμματος ομότιμης υποστήριξης “Parent2Parent Support” της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.
Έξι Peer Mentors — γονείς παιδιών με εμπειρία καρκίνου— έλαβαν μέρος στο ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο που σχεδίασε και υλοποίησε αποκλειστικά γι’ αυτούς η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Συμβουλευτικής Ομηλίκων (ΕΣΥ.ΟΜ.), εμβαθύνοντας στις δεξιότητες της συμβουλευτικής ομοτίμων και ενισχύοντας την ικανότητά τους να στηρίζουν άλλους γονείς μέσα από την προσωπική τους εμπειρία
Η εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του προγράμματος: οι Peer Mentors δεν είναι απλώς εθελοντές — είναι επιστημονικά καταρτισμένοι συνοδοιπόροι, με γνώση και εργαλεία που κάνουν τη διαφορά.
Το Parent2Parent Support διανύει τη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του και στοχεύει στην παροχή ουσιαστικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γονείς παιδιών και εφήβων που έχουν νοσήσει με καρκίνο, μέσα από ένα επιστημονικά δομημένο σύστημα ομότιμης υποστήριξης. Το πρόγραμμα διακρίθηκε ως καλή πρακτική για την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη ευάλωτων κοινοτήτων από το Co-Production Collective του University College London (UCL) — μια διεθνή κοινότητα που προάγει τη συμπεριληπτική και ισότιμη συν-παραγωγή στην έρευνα, στις υπηρεσίες και στη χάραξη πολιτικών υγείας.
Ευχαριστούμε θερμά:
— Τις εκπαιδεύτριες Δωροθέα Λοΐζου και Χριστίνα Μοσχάκη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του σεμιναρίου
— Τη Μαρία Τζωρτζάκη, επόπτρια του προγράμματος και υπεύθυνη ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, για τη συμβολή της στη συνεργασία και τη σύνδεση των δύο οργανισμών
— Τους έξι Peer Mentors, που με αφοσίωση και θάρρος μετατρέπουν την προσωπική τους εμπειρία σε δύναμη για άλλες οικογένειες
Η ομότιμη υποστήριξη δεν είναι υποκατάστατο της επαγγελματικής φροντίδας. Είναι κάτι που η επαγγελματική φροντίδα δεν μπορεί από μόνη της να δώσει: την κατανόηση κάποιου που έχει περάσει ακριβώς από εκεί που βρίσκεσαι εσύ τώρα.
Μάθετε περισσότερα για το “Parent2Parent Support” εδώ




















