Υλικά:
– αυγά
– φλούδες από κρεμμύδια
– καλσόν
– φύλλα από διάφορα φυτά
– λαστιχάκια
– κατσαρόλα και κουτάλι
– λάδι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα-ένα τα αυγά και τοποθετούμε επάνω τους τα φυλλαράκια από διάφορα φυτά ή λουλούδια. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με κομμάτι από καλσόν και στριφογυρνάμε την άκρη δένοντας την στο τέλος με ένα λαστιχάκι (αυτά που μας βάζουν στα τυριά και τα αλλαντικά).
Ουσιαστικά έχουμε κάνει ένα πουγκί.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φλούδες από κρεμμύδια, τα οποία μπορούμε να τα μαζέψουμε και από προηγούμενες ημέρες. Βράζουμε και όταν βγάλουμε τα αυγά από το ζουμί αφαιρούμε το καλσόν και βλέπουμε μια υπέροχη στάμπα που έχουν κάνει τα φύλλα. Στο τέλος μπορούμε με ελάχιστο λαδάκι να γυαλίσουμε τα αυγά μας.
Καλή επιτυχία!
Γεωργία Πολυδώρου