ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ κιλό κολοκυθάκια
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 150γρ. τυρί φέτα (λιωμένη με το πιρούνι)
• μισό φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
• 3 κουταλιές αλεύρι
• ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 3 αυγά
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
• Αλάτι, πιπέρι
• Λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Τρίψτε τα κολοκυθάκια, αλατίστε τα ελαφρώς και βάλτε τα σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά.
• Σε μια λεκάνη ρίξτε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα τυριά, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό), τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο. Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα που να πλάθεται.
• Πλάθετε σε κεφτέδες το μίγμα, τους αλευρώνετε και τηγανίζετε ώσπου να πάρουν χρώμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
• Όταν το παιδί παίρνει κορτιζόνη δεν πρέπει να φάει αλάτι. Οπότε αντικαταστήστε τα τυριά με ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη και χρησιμοποιήστε πράσινο αλάτι.
• Επίσης, αν το παιδί δεν τρώει τα αυγά, ενισχύστε τα κεφτεδάκια αυτά βάζοντας 2 αυγά ολόκληρα και 3 ασπράδια. Ίσως χρειαστεί, μόνο, να προσθέσετε και λίγο περισσότερη φρυγανιά για να τραβήξει την παραπάνω υγρασία που θα δώσουν τα αυγά στο μίγμα.
• Τέλος, μόλις τηγανίσετε τους κολοκυθοκεφτέδες(να μην έχουν πάρει έντονο χρώμα) και κρυώσουν, βάλτε τους στην κατάψυξη και διατηρήστε τους έτσι και στο νοσοκομείο. Εκεί απλά ξεπαγώστε τους σε ένα τηγανάκι και απολαύστε τους ζεστούς.