Αυτή τη σούπα την αγαπώ πολύ! Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, ιδανική για τα παιδιά! Και ειδικά για τα παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία είναι μια καλή ευκαιρία να τους προσφέρουμε ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό με λαχανικά. Και αναφέρομαι στα φρέσκα λαχανικά γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι απαγορευτικά για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή λόγω των χημειοθεραπειών.
ΥΛΙΚΑ
• 4 κ.σ. βούτυρο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 450 γρ. καρότα
• 2 μικρές πατάτες
• 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
• 600 ml ζωμός λαχανικών
• Λίγη κρέμα γάλακτος
• Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αρχικά κόβουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
3. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον ζωμό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε για να σιγοβράσει περίπου 30-35 λεπτά.
5. Αφού βράσει η σούπα μας, μεταφέρουμε τη κατσαρόλα μας εκτός ματιού και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
6. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε είτε σε μπλέντερ για να τη λιώσουμε είτε τη λιώνουμε με μπλέντερ χειρός. Τη μεταφέρουμε ξανά στη κατσαρόλα μας, προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά!
7. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εγώ τις περισσότερες φορές δεν βάζω την κρέμα γάλακτος και στο κάθε πιάτο που σερβίρω, προσθέτω μία κουταλιά γιαούρτι. Έτσι έρχεται σε ισορροπία το ξινό που βγάζει το γιαούρτι με τη γλύκα που έχουν τα καρότα. Πολλές φορές επίσης προσθέτω και 2-3 πράσα! Δοκιμάστε τη βάζοντας μέσα ότι λαχανικά αγαπάτε εσείς και τα παιδιά σας. Είναι πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή!
Άννα Γιαμπουρά