Η ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Λέσβου κινδυνεύει…

Η ογκολογική μονάδα του Νοσοκομείου Λέσβου κινδυνεύει…

Με σοβαρά προβλήματα για τους ασθενείς με καρκίνο ξεκίνησε η νέα χρονιά στην ακριτική Λέσβο και το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου, κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Πρόεδρος του Συλλόγου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Άννα Ζερβού.

Συγκεκριμένα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τα διαβήματα στα οποία προέβησαν τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου από το καλοκαίρι, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου, καμία ενέργεια δεν έγινε, με αποτέλεσμα, όταν ο μοναδικός γιατρός έκανε για μία ημέρα χρήση της κανονικής του άδειας, στις 17 Ιανουαρίου 2017, να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες και να μη λειτουργεί το τμήμα. Η ανησυχία είναι μεγάλη στο ακριτικό νησί, καθώς είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες για χημειοθεραπείες από ένα μόνο ιατρό, οι οποίες το έτος 2015 έφθασαν τις 3000. Είναι απορίας άξιο και δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια, το ότι παρά τις έγκαιρες κρούσεις, τόσο από τους ασθενείς, όσο και από τον υπεύθυνο Ιατρό, δεν κατέστη ακόμη δυνατό, να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το σημαντικό αυτό πρόβλημα, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην λειτουργία της μονάδας.

Αυτό που επίσης θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες τόσο του μόνιμου πληθυσμού της Λέσβου, όσο και αυτές που δημιουργούν τα αυξημένα κύματα μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους στο νησί.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ έλαβε γνώση της κατάστασης και έστειλε άμεσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος το ταχύτερο δυνατό, δεδομένου ότι η καθυστέρηση πραγματοποίησης των χημειοθεραπειών έχει συνέπειες και θέτει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.