Υποστήριξη

Υποστήριξη

Από την προσωπική μας εμπειρία έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για εμάς τους γονείς των παιδιών με καρκίνο μια βασική παράμετρος που μας θωρακίζει στη δύσκολη μάχη που δίνουμε και που μας βοηθάει να σταθούμε σωστά κι αποτελεσματικά δίπλα στα παιδιά μας είναι η ψυχολογική υποστήριξη.

Η πολιτεία, δυστυχώς, δεν την παρέχει, η εθελοντική προσφορά της είναι πολύ περιορισμένη και η προσφυγή στους ιδιώτες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας είναι δύσκολη για τους περισσότερους από εμάς.

Το karkinaki έχει την τύχη και τη χαρά ειδικοί αυτού του κλάδου να το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, να το στηρίζουν και να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τη βοήθεια τους όχι μόνο με τη δημοσίευση χρήσιμων άρθρων αλλά και με την απευθείας επικοινωνία γονιών που τους έχουν ανάγκη.

Έτσι, εγκαινιάζουμε αυτή τη νέα στήλη, όπου οι ειδικοί μας θα δέχονται τα μηνύματα σας, τις απορίες και τις αγωνίες σας και θα προσπαθούν να απαντούν με τρόπο ώστε αφενός να σας βοηθούν κι αφετέρου να δημιουργηθεί ένα αρχείο με χρήσιμες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις γονιών στο οποίο θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν σκέψεις και λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Η επικοινωνία με τον ειδικό μπορεί να είναι επώνυμη ή ανώνυμη, αλλά η δημοσίευση που θα ακολουθεί (εφόσον συμφωνεί και ο γονιός) δεν θα έχει καμία αναφορά σε προσωπικά στοιχεία.

Για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να μην καταφεύγουμε σε γενικότητες και θεωρίες θα θέλαμε οι ερωτήσεις σας να είναι σύντομες και όσο το δυνατόν επικεντρωμένες σε ένα θέμα τη φορά. Μη διστάσετε να στείλετε όσες ερωτήσεις θέλετε, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας. Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού τις επεξεργαστούν οι συνεργάτες μας θα υπάρχει ανάρτηση με την απάντησή σας, ανώνυμα και χωρίς να θίγετε η προσωπική σας ταυτότητα. Οι απαντήσεις δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση επαγγελματική ή ιατρική βοήθεια.

Συμπληρώστε λοιπόν τα στοιχεία και το μήνυμα σας στη φόρμα που ακολουθεί και οι ειδικοί μας* θα είναι δίπλα σας!

  Όνομα (απαραίτητο)

  E-mail (απαραίτητο)

  Τίτλος

  Μήνυμα

  *στα μηνύματα σας απαντούν :

  Φρόσω Φωτεινάκη: Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
  ( http://efrosynifotinaki.gr/)

  Νάνσυ Ψημενάτου: Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. ( http://nancypsimenatos.blogspot.gr/ )

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.