Ψυχολογική Υποστήριξη

 

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες που νόσησαν με καρκίνο και στις οικογένειες τους, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

  • Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων Παιδιών και Εφήβων που νοσησαν με καρκίνο
  • Ομάδες Ψυχοθεραπείας Γονέων Παιδιών και Εφήβων που νοσησαν με καρκίνο
  • Ατομικές Συνεδρίες
  • Ομάδες Ενημέρωσης για θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο
  • Ομάδες κοινωνικής αλληλεπίδρασης για παιδιά και εφήβους μετά το τέλος της θεραπείας του καρκίνου
  • Ομάδες Αλληλοϋποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων
  • Ομάδες Αλληλοϋποστήριξης (parent2parent support) Γονέων της παιδογκολογικής κοινότητας
  • Ειδικές συναντήσεις με παιδαγωγούς γενικής και ειδικής αγωγής
  • Κοινωνική Υπηρεσία

Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 με 19:00, σε νέο χώρο Λεωφ.Μεσογείων 15, 1ος όροφος.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-7499306 και στο contact@karkinaki.gr

Η διαδικασία ένταξης στα προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, προσωπική συνέντευξη με τον Συντονιστή της Ομάδας και επιβεβαίωση του ότι μπορείτε να συμμετέχετε.

Κριτήρια ένταξης στις υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αναφέρονται αποκλειστικά σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες που νόσησαν με καρκίνο και στις οικογένειες τους, μετά το τέλος της θεραπείας.

Απαραίτητο κριτήριο το τέλος των νοσηλειών στις παιδογκολογικές κλινικές και η ένταξη των παιδιών στην συντήρηση και στο πρόγραμμα των επιβιωσάντων. (προσκόμιση ειδικού εγγράφου από την θεραπευτική ομάδα).

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι συνεργάτες μας:

Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ο Δημήτρης Κουτζαμάνης είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος ζεύγους, συντονιστής ομάδων και συνιδρυτής της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Ασχολείται επί σειρά ετών με την επιμόρφωση αντρών και εφήβων σε θέματα που αφορούν την ανδρική ψυχολογία και τις έννοιες της τοξικής αρρενωπότητας και των στερεοτύπων του φύλου. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε πιστοποίηση στη Γνωστική – Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Stonebridge College. Το ενδιαφέρον του για τη διαπαιδαγώγηση που λαμβάνουν τα αγόρια γεννήθηκε μέσα από τη δουλειά του με το πένθος και τον οδήγησε σε περεταίρω συνέχιση των σπουδών του στο πεδίο της συμβουλευτικής ζεύγους και της οικογένειας (Glasgow Caledonian University). Είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στη Συνθετική προσέγγιση. Οι πιο πρόσφατες σπουδές του είναι στη θεραπεία Σχημάτων από το Schema Therapy New York Center. Από το 2018 συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Καρκινάκι ως συντονιστής ομάδων υποστήριξης γονέων που τα παιδιά τους νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Ασκεί επί χρόνια τον εθελοντισμό μέσα από δράσεις και επιμορφώσεις που κάνουν τα «Μαθήματα Ζωής» σε σχολεία, νοσοκομεία, συλλόγους, οργανισμούς και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Είναι μέλος της ΕΛΕΣΥΠ και της Διεθνούς Εταιρείας Συμβουλευτικής. Αρθρογραφεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία.

Χριστίνα Φαϊτάκη, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Χριστίνα Φαϊτάκη είναι Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια με ατομικές συνεδρίες με την τεχνική «Walk and Talk» και με ομάδες γονέων. Ταυτόχρονα συμμετέχει στις εκπαιδεύσεις του «Ψυχή ΜΟΥ», με θέμα: η Σημασία της Ψυχοθεραπείας. Είναι μέλος της συγγραφικής επιστημονικής ομάδας του πρακτικού οδηγού ενημέρωσης για θέματα επιβίωσης παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο με την επιμέλεια του Διατομεακού Ιατρείου παρακολούθησης επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Αιματολογικής Μονάδας (ΠΟΑιΜ) της Α΄Παιδιατρικης κλινικης ΕΚΠΑ (Υπεύθυνος Καθηγητής Αντώνης Καττάμης). Επιστημονική υπεύθυνη της ομάδας είναι η κα Κατερίνα Κατσιμπάρδη MD, PhD (Παιδίατρος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΠΟΑιΜ). Επίσης έχει εκπαιδευτεί στα μαθήματα αποτελεσματικού γονέα P.E.T. (Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα) από την Gordon Hellas. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ).

Βιβή Λιόπετα, Κοινωνική Λειτουργός
Η Βιβή Λιόπετα είναι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από τον Οκτώβριο φοιτά στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψυχοθεραπεία: Θεωρητικά Πλαίσια, Κλινικές Εφαρμογές και Συγκριτικές Προσεγγίσεις». Έχει ολοκληρώσει επιμόρφωση στη συμβουλευτική πένθους και απώλειας. Υπήρξε εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Τα Καραμελάκια» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Επίσης, είναι μέλος στο Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.

Μαρία Τζωρτζάκη, Health and Social Science researcher, Organizational Coach
Η Μαρία Τζωρτζάκη είναι Ερευνήτρια & Συντονίστρια Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας, Οργανωτική Ψυχολόγος M.Sc. – Coach M.Sc. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στον τομέα της ψυχικής ανθεκτικότητας των γονέων και φροντιστών παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο. Με εμπειρία 15 ετών ως σύμβουλος εργασίας και coach, έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις στην ανάπτυξη και αξιολόγηση προσωπικού, στο εξωτερικό. Παράλληλα, έχει διδάξει σε προπτυχιακά τμήματα Ψυχολογίας σε πανεπιστήμια στο Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη. Είναι πιστοποιημένη Associate Certified Coach (ICF) και κατέχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, στη Συμβουλευτική και τη Διοίκηση Προσωπικού από το Birkbeck University, και στην Οργανωτική & Κοινωνική Ψυχολογία από το London School of Economics (LSE). Η Μαρία είναι υπεύθυνη του PEER2PEER SUPPORT στο ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος peer mentoring σχεδιασμένο από γονείς προς γονείς παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο.

Άλκης Τουλάτος, Ψυχολόγος
Ο Άλκης Τουλάτος είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το Μάρτιο εκπαιδεύεται στη Ψυχοδυναμική/ Ψυχαναλυτική προσέγγιση σε συνδυασμό με θεραπευτικές τεχνικές μέσω της τέχνης. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει επιμόρφωση στη συμβουλευτική πένθους και απώλειας.

Νάνσυ Ψημενάτου, CT Thanatologist, Επόπτρια
Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι συνθετική θεραπεύτρια, επόπτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Έχει λάβει την πιστοποίησή της στη Θανατολογία από την Association for Death Education and Counselling στην οποία και είναι μέλος. Εργάζεται ιδιωτικά και συνεργάζεται με φορείς τόσο στα πλαίσια της εποπτείας όσο και στη διεξαγωγή σεμιναρίων που αφορούν τη διαχείριση των απωλειών.

Επιστημονική Υπεύθυνη Kατερίνα Κατσιμπάρδη, MD, PhD, Παιδίατρος – Πανεπιστημιακή Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα (ΠΟΑιΜ) Ογκολογική Μονάδα Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ- Μ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ” Α’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Νοσ. Παίδων “Η Αγία Σοφία”