Κατ’ οίκον διδασκαλία

Κατ’ οίκον διδασκαλία

Τα σχολεία άνοιξαν, τα μαθήματα ξεκίνησαν, και το άγχος το δικό μας ως γονείς, χτυπάει κόκκινο και ας μην το δείχνουμε.
Να μην ξεχνάμε όμως, ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους, στο σχολικό περιβάλλον.

Παιδιά που ακόμα βρίσκονται σε θεραπεία, που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ακόμα και αν έχουν τελειώσει τη θεραπεία, αλλά το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν επιτρέπει την επαφή με μεγάλο αριθμό παιδιών, αναγκάζονται να παραμείνουν σπίτι.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μόνη λύση για να μη χάσουν τη σχολική χρονιά είναι να γίνει κατ΄οίκον διδασκαλία.

Κατ΄οίκον διδασκαλία σημαίνει ότι το παιδί δικαιούται δάσκαλο, ο οποίος διορίζεται από το υπουργείο παιδείας, για συγκεκριμένες ώρες τον μήνα, συνήθως 20, και για τις οποίες πληρώνεται ως υπερωρίες.

Τι πρέπει να κάνεις:

1. Υποβάλλεις αίτηση στο νοσοκομείο, ζητώντας μια ιατρική γνωμάτευση για το σκοπό αυτό.
Στη γνωμάτευση αυτή θα αναφέρεται η νόσος του παιδιού, σε τι φάση θεραπείας βρίσκεται, και ότι οι γιατροί κρίνουν ασφαλές για εκείνο, την παραμονή του στο σπίτι.

2. Στη συνέχεια με την αίτηση αυτή, θα πρέπει να πας στο σχολείο όπου έχει γίνει κανονικά η εγγραφή του παιδιού. Εκεί θα βγει η βεβαίωση φοίτησης, θα ετοιμαστούν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά από τη διεύθυνση του σχολείου, και ο φάκελος αυτός θα σταλεί με εσωτερική αλληλογραφία στην αρμόδια υπηρεσία.

3. Βγαίνει αναγγελία προς τους εκπαιδευτικούς και όποιος θέλει πραγματοποιεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Γι΄αυτό και πολλές φορές αργεί να ξεκινήσει η κατ΄οίκον διδασκαλία .

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Μαμά Άννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.