Καθαρίζουμε χαλιά

Καθαρίζουμε χαλιά

Πλησιάζει η εποχή που θυμόμαστε τα χαλιά μας και τον καθαρισμό τους. Στο σπίτι υπάρχει σκόνη και χρειάζεται τακτικά να το καθαρίζουμε γιατί αυτή η σκόνη δε συγκεντρώνεται μόνο στα έπιπλα, αλλά και στα χαλιά.

Τα καθαρίζουμε συχνά με την ηλεκτρική σκούπα και αποφεύγουμε το τίναγμα γατί προκαλεί φορά στα χαλιά μας.

Αν θέλουμε να πετύχουμε τον τέλειο καθαρισμό του χαλιού μας, θα πρέπει να τα πλύνουμε με νερό και σαπούνι, εφόσον είναι δυνατό να γίνει, διότι από χαλί σε χαλί διαφέρει η ποιότητα, οπότε διαφέρει και ο καθαρισμός.

Το λευκό ξύδι αποτελεί έναν ιδανικό σύμμαχο για ένα “πράσινο” καθάρισμα χωρίς πολλά έξοδα. Το φυσικό αυτό καθαριστικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν θα επιβαρύνει την υγεία μας όπως τα κοινά χημικά καθαριστικά.

Το λευκό ξύδι μπορεί να λειτουργήσει και ως απολυμαντικό αφού έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και να γυαλίσει διάφορα αντικείμενα. Ταυτόχρονα μπορεί εύκολα να απορροφήσει διάφορες οσμές από τις επιφάνειες του σπιτιού άρα και από τα χαλιά μας.

Περνάμε και τις δύο μεριές του χαλιού με μία ηλεκτρική σκούπα για να πάρουμε την σκόνη και τα σκουπιδάκια,.
Σε ένα μπολ βάζουμε τρία μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μία μικρή βούρτσα τρίβουμε τοπικά τον λεκέ με μία κατεύθυνση και με μαλακές κινήσεις.

Προσέχουμε να έχουμε τινάξει το περιττό νερό από την βούρτσα για να μην μουλιάσει το χαλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.