After all it’s Christmas

After all it’s Christmas

Ευτυχία είναι να έχεις επιλογές. Καιρό τώρα έψαχνα να βρω την απάντηση στην ερώτηση: «τί είναι ευτυχία;».
Το κατάλαβα σε ανύποπτη στιγμή. Το συνειδητοποίησα σήμερα που είναι Χριστούγεννα. Ευτυχία είναι τα καινούρια παιχνίδια των παιδιών που έχουν περίοπτη θέση στο σαλόνι μας. Ευτυχία είναι που τρώμε συνέχεια από χθες το βράδυ. Ευτυχία είναι που μαζεύτηκε όλη η οικογένεια για φαγητό σήμερα. Ευτυχία είναι που είμαστε με τις πιζάμες μας. Τι κι αν είμαστε άρρωστοι; Τι κι αν αρρώστησαν και οι φίλοι μας και ακυρώσαμε το ρεβεγιόν;
Οκ, με πονάει πολύ η μέση μου και έχω πιαστεί άσχημα αλλά είναι ευκαιρία να είμαι ξαπλωμένη.
Είμαστε όλοι μαζί, χωρίς σχέδια, χωρίς να μας λείπει κάτι. Δεν έχω όρεξη να μιλήσω με κανέναν αλλά πολύ χαίρομαι όταν μου στέλνουν μηνύματα με ευχές. Ξέρω ότι όσοι μας αγαπάνε, μας σκέφτηκαν και σήμερα και μας εύχονται Χρόνια Πολλά έστω και νοερά. Και καμία σημασία δεν έχει αν με πήραν τηλέφωνο για ευχές. Ξέρω πλέον πόσοι το εννοούν πραγματικά.
Έχω επιλογές. Πριν δεν είχα. Νόμιζα ότι είχα. Γιατί για κάποια δεν έχουμε επιλογές. Και το καταλαβαίνουμε μόνο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα που προστάζει «Δεν έχετε επιλογή. Πρέπει να παλέψετε για το παιδί σας»
Επιλέγω να είμαι με όσους αγαπώ αληθινά. Επιλέγω να θωρακίσω την ηρεμία μου και τη γαλήνη μου. Επιλέγω να παίζω όλη μέρα με τα παιδιά μου. Επιλέγω την ταινία που θα δω το βράδυ, μόλις κοιμηθούν τα παιδιά. Επιλέγω να δακρύζω για όσα παιδάκια είναι στο νοσοκομείο. Επιλέγω να είμαι θλιμμένη όταν σκέφτομαι τις μανούλες που κάνουν Χριστούγεννα χωρίς τα αγγελούδια τους. Επιλέγω να μην κάνω τίποτα. After all it’s Christmas…

Μένια

2 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.