Η φίλη μου η Μένια

Η φίλη μου η Μένια

Με τη Μένια που ίδρυσε το karkinaki.gr γνωριζόμαστε από παλιά, από άλλο χώρο. Τη θυμάμαι έγκυο και με τη Νεφέλη μωρό, βρέφος. Μετά κάπου χαθήκαμε, όπως γίνεται συχνά, αλλά δεν ξεχαστήκαμε. Βρεθήκαμε πάλι μέσω facebook και ξανασυνδεθήκαμε.

Ενημερώθηκα για την περιπέτεια της Νεφέλης και τη μάχη που δίνει και συγκλονίστηκα. Έχω κι εγώ δύο παιδιά και η πρώτη σκέψη που αυτόματα ήρθε στο μυαλό μου ήταν ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί και σ’ εμάς, ότι συμβαίνει σε πολύ κόσμο έτσι σαν ένα κακό λαχείο που έτυχε. Θα αναρωτηθεί κανείς “Μα καλά δεν ήξερε ότι υπάρχουν παιδιά με καρκίνο;”. Η απάντηση είναι ότι σαφώς και ήξερα και ήμουν ευαισθητοποιημένη μέσω του Μake a wish πχ., αλλά είναι πολύ διαφορετικό να συμβαίνει σε κάποιο παιδί που γνωρίζεις.

Έτσι με τη Νεφέλη ταρακουνήθηκα και άρχισα να συζητάω με τη Μένια σχετικά. ΄Ένιωσα ότι θέλω να συμμετέχω και να κάνω ό,τι μπορώ και περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στον αγώνα που δίνουν τα παιδιά. Και μπορεί ο αγώνας να είναι κατ’ αρχάς των παιδιών, αλλά δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τις συνέπειες που έχει αυτή η περιπέτεια σε όλους όσοι τα αγαπούν και κυρίως στου γονείς τους και στα αδέρφια τους εάν έχουν.

Σκέφτομαι ότι χρειάζεται απίστευτη δύναμη για να μπορείς να ζεις και να αντιμετωπίζεις τον καρκίνο. Δύναμη να βλέπεις τι τραβάει το παιδί σου και πόσο υποφέρει, δύναμη να αντέχεις την αγωνία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων κάθε φορά, δύναμη να ζεις με την ανασφάλεια αν θα έχει αίσιο τέλος ο αγώνας, γιατί σε έναν αγώνα όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Μόλις φτάνω σε αυτό το σημείο δεν προχωράω τη σκέψη μου πιο πέρα. Φέρνω στο μυαλό μου τη σκέψη ότι ο παιδικός καρκίνος είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ιάσιμος. Και μένω εκεί.

Μπαίνω τακτικά στο karkinaki.gr και διαβάζω σχεδόν όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται. Θαυμάζω τη Μένια για την πρωτοβουλία της να ιδρύσει αυτό το site και το κουράγιο της να μοιράζεται ανοιχτά τις εμπειρίες της, θαυμάζω όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που γράφουν και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και ειλικρινά υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής τους.

Να είστε όλοι καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.