Το παιδί σου ΔΕΝ έπαθε καρκίνο από εμβόλιο!

Το παιδί σου ΔΕΝ έπαθε καρκίνο από εμβόλιο!

Μια απολαυστική συζήτηση με τον Παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη. Παρέα μας ο Βόλιος Εμβόλιος

Γιατρέ, μια ερώτηση που δέχομαι συχνά είναι αν φοβάμαι τα εμβόλια μετά τον καρκίνο της κόρης μου.

Γιατί θα πρέπει να φοβάσαι; Δεν φοβήθηκες τον καρκίνο και θα φοβηθείς κάτι που το κάνεις για να βοηθήσεις το παιδί σου; Μακάρι να υπήρχε εμβόλιο για όλες τις αρρώστιες ώστε να μην αρρωσταίνει κανένα παιδί και μακάρι να υπήρχε εμβόλιο για όλες τις μορφές των καρκίνων. Αν υπήρχε εμβόλιο δεν θα περνούσαμε τόσες ταλαιπωρίες και σωματικές και ψυχικές.

Ακούω συχνά και το εξής: «Πώς είσαι σίγουρη ότι δεν έπαθε καρκίνο από το εμβόλιο, αφού είναι εξωτερικός παράγοντας που μπήκε στο σώμα του παιδιού;»

Ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε είναι εξωτερικοί παράγοντες, όμως δεν σημαίνει ότι προκαλούν καρκίνο. Μέχρι σήμερα, που έχουν γίνει εκατοντάδες επίσημες επιστημονικές μελέτες ( και όχι αόριστα), για να δουν μήπως πραγματικά υπάρχει συσχετισμός με κάποιο εμβόλιο και με κάποια μορφή καρκίνου, δεν έχει βρεθεί τίποτα το επιλήψιμο. Και μιλάμε για έγκυρες επιστημονικές ανακοινώσεις και όχι για διαδόσεις μέσα από το «κίτρινο» διαδίκτυο.
Να έχετε υπόψιν σας ότι υπάρχουν φαρμακευτικές εταιρίες εναλλακτικών φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών που κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον κόσμο που στρέφεται σε τέτοιες μορφές θεραπείας και επομένως έχουν κάθε λόγο να στρέφονται εναντίον της ορθόδοξης ιατρικής με κάθε μέσον.

«Ο γιατρός μου είπε να μην κάνω στο κορίτσι το εμβόλιο για HPV». Ακόμη μία δήλωση που με εξοργίζει. Εγώ ουρλιάζω ότι αυτό το εμβόλιο πρέπει να γίνεται και στα αγόρια! Tα κοριτσάκια μας με αγοράκια κάνουν σεξ… και όχι μόνο!

Το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας έχει φτιαχτεί για να εμβολιάζονται κορίτσια και αγόρια από την ηλικία των 7 ετών. Αυτό γίνεται και στην Αμερική και σε άλλες χώρες και εγώ προσωπικά έχω κάνει το εμβόλιο στον εαυτό μου, αλλά και σε πολλά αγόρια. Κάνοντας το εμβόλιο στα αγόρια έμμεσα προστατεύονται και τα κορίτσια, διότι τα αγόρια είναι φορείς της νόσου, χωρίς βέβαια να νοσούν και μεταδίδουν τον ιό στις συντρόφους τους. Επιπλέον, φαίνεται ότι προστατεύει τα αγόρια και από άλλες μορφές καρκίνου, όπως του λάρυγγα, του προστάτη κ.λπ.
Επιπλέον, φαίνεται ότι ακόμα και αν σε μια γυναίκα έχει ξεκινήσει ο καρκίνος μπορεί να την προστατέψει από τους υπόλοιπους ιούς που περιέχει το εμβόλιο. Αυτό το εμβόλιο πρέπει να το κάνουν όλες οι γυναίκες ανεξάρτητου ηλικίας διότι μπορεί μεν να μεταδίδεται σεξουαλικά όμως μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε φάση της ζωής της γυναίκας.

Το παιδί μου έπαθε καρκίνο από εμβόλιο;

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όποιος καταφέρει να μάθει τι πράγμα είναι το εμβόλιο θα πειστεί αυτομάτως ότι δεν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Το εμβόλιο είναι μια αδρανοποιημένη ουσία, η οποία μπαίνοντας στο σώμα του παιδιού αναγνωρίζεται σαν ανεπιθύμητος επισκέπτης και δημιουργεί στρατιά αντισωμάτων, όπως σε μια ίωση, για να πολεμήσει το μικρόβιο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα εντελώς αθώα.

Τι απαντά ένας παιδίατρος στο Αντιεμβολιαστικό Κίνημα;

Δεν υπάρχει αντιεμβολιαστικό κίνημα! Αν υπήρχε θεσμικό κίνημα θα υπήρχε και πρόεδρος και αντιπρόεδρος και μέλη κ.λπ. Απλώς υπάρχουν αμελείς γονείς ή παραπληροφορημένοι γονείς από το «κίτρινο» διαδίκτυο. Δυστυχώς, στον σύγχρονο άνθρωπο δίνεται η εντύπωση ότι επειδή έχει στα χέρια του ένα μηχάνημα πληροφοριών είναι και παντογνώστης. Δεν είναι έτσι. Μέσα από το διαδίκτυο έχουν πεισθεί και έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία πολλοί άνθρωποι. Είναι πολύ πιο απλό να δημιουργηθεί σύγχυση για τα εμβόλια.

Τι απαντά ένας παιδίατρος στην μαμά που επιλέγει την ομοοιπαθητική και την νηστεία στο παιδί να καταπολεμήσει την ίωση;

Κοιτάξτε, έτσι και αλλιώς στην επίσημη ιατρική ξέρουμε ότι το 75% των ασθενειών θεραπεύονται χωρίς φάρμακα. Και πολλές φορές ένας γιατρός προσπαθεί να πείσει τον ασθενή του να μην πάρει φάρμακα, αλλά να κάνει φυσικό τρόπο ζωής και διατροφής. Για παράδειγμα, αν για το παιδί που βήχει δώσω στην μαμά την οδηγία να του δώσει χαμομήλι με μέλι, θα με κοιτάξει καχύποπτα. Όμως με ευκολία θα πληρώσει 12 ευρώ για να πάρει ένα σιρόπι που έχει μέσα μέλι, χαμομήλι, θυμάρι κλπ. Αυτό που θέλω να πω δηλαδή είναι ότι στην επιλογή του γιατρού είναι να κάνει πολλών μορφών θεραπείας και χωρίς φάρμακα ή με πιο φυσικά φάρμακα, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στις δοκιμασμένες γνώσεις χιλιετιών.

Θα μπορούσα να μιλάω μαζί του ώρες ολόκληρες. Οι ερωτήσεις που έχω ξεπερνούν ένα κείμενο σε ένα site. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συζητήσεις…

Μαμά Μένια

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.