Πώς να φτιάξετε ονειροπαγίδα

Πώς να φτιάξετε ονειροπαγίδα

Στις περιπτώσεις των παιδιών με καρκίνο ο ύπνος συχνά γίνεται δύσκολος, άστατος, ανήσυχος. Οι εφιάλτες εμφανίζονται συχνά στα όνειρα των παιδιών μας και όχι αδικαιολόγητα, βέβαια, αφού όλα αυτά που βιώνουν επηρεάζουν μεταξύ άλλων και την ψυχική τους υγεία! Η ονειροπαγίδα είναι μια πολύ ωραία και εύκολη κατασκευή για να την κάνετε μαζί με το παιδί. Έτσι και θα το απασχολήσετε δημιουργικά και θα τη χρησιμοποιήσετε για να το βοηθήσετε, ίσως, να ξεπεράσει κάποιους από τους φόβους του και να κοιμηθεί πιο ήρεμα…

Την ιδέα την βρήκαμε στο blog 4 Crazy Kings, όπου διαβάσαμε ότι μια μικρούλα είχε εφιάλτες και όταν έφτιαξε την ονειροπαγίδα με τη δασκάλα της, όλα πέρασαν!

Θα χρειαστείτε:
– Χάρτινο πιάτο
– Σπάγκο
– Χάντρες
– Φτερά
– Μπογιές
– Κόλλα
– Ψαλίδι
– Αυτοκόλλητα
– Κορδέλες
– Διακορευτή (αλλιώς κοινό τρυπητήρι)

Κόψτε τον πάτο του πιάτου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, κάντε τρύπες γύρω-γύρω και αν θέλετε χρωματίστε το.

Όσο στεγνώνει το πιάτο, κόψτε τρεις σειρές σπάγκο και δέστε στη μία τους άκρη φτερά. Βάλτε λίγο σελοτέηπ στην άλλη άκρη γύρω-γύρω, για να περνάνε οι χάντρες πιο εύκολα, περάστε τις μέσα και στο τέλος κάντε κόμπο για να μην κουνιούνται.

Ξεκινήστε να περνάτε σπάγκο από τις τρύπες που έχετε κάνει στο πιάτο για να δημιουργήσετε το πλέγμα. Μην ξεχνάτε να περνάτε και εδώ που και που χάντρες μέσα στον σπάγκο.

Τέλος, κάντε άλλες 3 τρύπες εκεί που θέλετε να είναι το κάτω μέρος της ονειροπαγίδας και δέστε τα σχοινιά με τα φτερά που φτιάξατε πριν.

Έτοιμη! Τώρα μένει να την κρεμάσετε πάνω από το κρεβάτι…

(Πηγή: ftiaxto.gr)

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.