Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αφαίρεσε τον καφέ από τη λίστα με τις πιθανές τροφές που προκαλούν καρκίνο μετά από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet Oncology αυτή την εβδομάδα.
Μια ακόμη έρευνα έδειξε ότι μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από συγκεκριμένες ασθένειες και να προστατεύσει από 2 τύπους καρκίνου. Τα αποτελέσματα χρειάστηκαν χρόνια ερευνών για να αποδείξουν τα οφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση ροφημάτων. Η ομάδα των ερευνητών επισήμανε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
Ο ειδικός διατροφολόγος Dr Donald Hensrud της Mayo Clinic εξηγεί για τα οφέλη στη υγεία μας από την κατανάλωση καφέ
http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/mayo-clinic-minute-health-benefits-of-drinking-coffee/?linkId=25620854.
Πηγές: http://well.blogs.nytimes.com/2016/06/15/coffee-may-protect-against-cancer-w-h-o-concludes/?_r=1
http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/mayo-clinic-minute-health-benefits-of-drinking-coffee/?linkId=25620854