Bάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής.
Λαχανικά:
Αντίδια, αγκινάρα, καρότο, κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο, γλυκοπατάτα, παντζάρι, μαρούλι, ραπανάκια, πράσο, ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκια, μπρόκολο, ράπα, αγγούρια και τα τελευταία βλίτα.
Μυρωδικά:
Άνηθος, μαϊντανός, σέλινο, μάραθος, δυόσμος, φινόκιο.
Φρούτα:
Αχλάδια, γκρέιπ φρούτ, ακτινίδιο, κυδώνια, φιρίκια, μήλα, ξινόμηλα, λωτοί, σταφύλια, ρόδια.
Καρποί και Δημητριακά:
Ξερά σύκα, σταφίδες, καρύδια, φυστίκια.
Ψάρια, μαλάκια και όστρακα:
Τσιπούρα, σαργός, κουτσομούρες, μπαρμπούνι, παλαμίδα, κοκάλια, συναγρίδα, χταπόδια.
Είναι τέλος εποχής για πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, αγγούρι και ντομάτα.
Συμβουλευόμαστε πάντα τους θεράποντες ιατρούς για τη διατροφή του παιδιού σε θεραπεία.