Μάρτιος: Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Διατροφή και τη Φυσική Δραστηριότητα ασθενών με καρκίνο

Μάρτιος: Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Διατροφή και τη Φυσική Δραστηριότητα ασθενών με καρκίνο

Ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Διατροφή και τη Φυσική Δραστηριότητα γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο.

Είναι αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της διατροφής και της σωματικής άσκησης για τα άτομα με καρκίνο.
Είναι ευθυγραμμισμένος με τον Αμερικάνικο Εθνικό Μήνα Διατροφής, μια εκστρατεία διατροφικής ενημέρωσης και ενημέρωσης που δημιουργείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο από την Αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας.

Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών για τον Καρκίνο (ECPC), έχει εστιάσει τις προσπάθειές του, στην προώθηση της ευημερίας των ανθρώπων με καρκίνο.
Η διαχείριση της διατροφής και της σωματικής άσκησης γίνεται όλο και πιο σημαντική για τα άτομα με καρκίνο, καθώς η επιβίωση και η ποιότητα ζωής αυξάνονται. Είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία της θεραπείας και αποκατάστασης του καρκίνου καθώς βοηθούν τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν καλύτερα την ασθένεια.

Ωστόσο, δεδομένης της εστίασης στον καρκίνο και τη θεραπεία του, η διατροφή και η σωματική άσκηση παραμελούνται συχνά αφήνοντας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους αμφιβολίες, ερωτήσεις και την ανάγκη για πρακτική καθοδήγηση σχετικά με το πώς να τρώτε καλύτερα σε καθημερινή βάση, ειδικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Γι αυτό τον λόγο κυκλοφορεί το εκπαιδευτικού φυλλάδιο “Ζωή κατά τη διάρκεια του καρκίνου”, έναν οδηγό ασθενών για τον αντίκτυπο της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στη θεραπεία του καρκίνου και την αποκατάσταση.

Ακολουθείστε την καμπάνια
σε Twitter
σε Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.