Ενημέρωση – Συμπαράσταση – Αντιμετώπιση

Ενημέρωση – Συμπαράσταση – Αντιμετώπιση

Ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με τους επιζήσαντες από τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία!

Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων από το Καρκίνο είναι η 1η Ιουνίου και ειδικά για τον παιδικό καρκίνο το μήνυμα της ημέρας πρέπει να είναι μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί για όλο και περισσότερα παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα με τη νόσο.
Σε αυτή τη μάχη είναι ταγμένος και ο σύλλογος «Κύτταρο», τα μέλη του οποίου ως παιδιά ή έφηβοι νόσησαν από καρκίνο. Τα παιδιά αυτά δημιούργησαν τον σύλλογο και του έδωσαν το όνομα αυτό εξαιτίας του κυττάρου που άλλαξε τότε την υγεία και τη ζωή τους.
Σήμερα, τονίζουν ότι χάρις στην εξέλιξη και τη διαρκή βελτίωση των διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική επιστήμη, 2 στα 3 παιδιά θεραπεύονται και είναι ικανά να αντεπεξέλθουν στον φυσιολογικό τρόπο ζωής που ακολουθούσαν πριν από τη διάγνωση του καρκίνου.
Αυτό που επισημαίνουν και έχει εξαιρετική σημασία, είναι ότι οι επιζήσαντες από παιδικό καρκίνο, οι «νικητές», για να απολαμβάνουν μια υγιή ζωή μετά το τέλος της θεραπείας, πρέπει να ζητούν πληροφορίες από τον γιατρό τους αναφορικά με την παρακολούθησή τους και να ενημερώνονται για θέματα διατροφής, άθλησης, εγκυμοσύνης κ.λπ.

Στόχοι του Κυττάρου είναι:
– Η συμπαράσταση και κάθε μορφής δυνατή βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που τώρα νοσούν, αλλά και προς τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία
– Η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ιατρικών, ηθικών, κοινωνικών, επαγγελματικών, νομικών και υλικών συμφερόντων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία
Η αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία και των οικογενειών τους, μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο
– Η ενημέρωση των μελών του αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τον καρκίνο της παιδική και εφηβικής ηλικίας, με τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειες τους, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον καρκίνο στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο

Η μάχη για την υποστήριξη όσων νοσούν και έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία μας αφορά όλους. Και η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα είναι απλώς άλλη μια αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι δίνοντας όλοι μαζί αυτή τη μάχη μπορούμε να την κερδίσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.