Νέα μελέτη εξετάζει την θεραπεία για βρέφη με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία

Νέα μελέτη εξετάζει την θεραπεία για βρέφη με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία

Η πρώιμη εντατικοποίηση της θεραπείας με Μυελοειδούς τύπου χημειοθεραπεία μετά την επαγωγική θεραπεία δεν βελτίωσε τα αποτελέσματα σε σύγκριση με την τυπική χημειοθεραπεία Λεμφοειδούς τύπου σε βρέφη με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία (ΟΛΛ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που εξέτασε το πρωτόκολλο Interfant-06 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Oncology.

Η μεγάλη διεθνής μελέτη συγκέντρωσε ασθενείς από 18 εθνικές και διεθνείς ομάδες μελέτης. Περιλάμβανε 651 βρέφη με ΟΛΛ που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες κινδύνου: χαμηλού κινδύνου ( KMT2A germline), υψηλού κινδύνου (KMT2A-rearranged και άνω των 6 μηνών με αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων 300 x 109 / L ή περισσότερο ή φτωχή ανταπόκριση στην πρεδνιζόνη) και μέσου κινδύνου (όλες οι άλλες περιπτώσεις KMT2A-rearranged).

Σε όλους αυτούς τους ασθενείς που θεωρήθηκαν υψηλού ή μεσαίου κινδύνου έγινε τυχαιοποίηση σε ένα λεμφοειδές σχήμα θεραπείας ΙΒ (χαμηλή δόση cytosine arabinoside [araC], 6-μερκαπτοπουρίνη, κυκλοφωσφαμίδη) ή πειραματικά μυελοειδή σχήματα. Τα μυελοειδή σχήματα συμπεριλάμβαναν araC, daunorubicin, etoposide (ADE), και mitoxantrone, araC, etoposide (MAE).

«Η τυχαιοποιημένη χρήση δύο εντατικών σειρών χημειοθεραπείας μυελοειδούς δεν οδήγησε σε στατιστικώς καλύτερο αποτέλεσμα από το κλασσικό λεμφοειδές σχήμα ΙΒ», δήλωσε ο καθηγητής Rob Pieters. «Η μελέτη μας δείχνει ότι οι βρέφη με ΟΛΛ δεν επωφελούνται από την πρώιμη εντατικοποίηση της θεραπείας με πρόσθετα araC και δαουνορουβικίνη ή από τα άλλα φάρμακα, τη μιτοξαντρόνη και την ετοποσίδη, όπως δίνεται σε σχήματα τύπου Οξείας Μυελογενούς Λευχαιμίας».

Συνολικά, η επιβίωση έξι χρόνων χωρίς υποτροπή ήταν 46,1% και η συνολική επιβίωση ήταν 58,2%. Μεταξύ των ομάδων της Δυτικής Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, ήταν 49,4% και 62,1% αντίστοιχα. Η συνολική επιβίωση ήταν 12% υψηλότερη σε αυτή την ομάδα από αυτή των άλλων χωρών «κυρίως λόγω των λιγότερων τοξικών θανάτων, που απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο η περιφερειακή διαχείριση σε αυτό το πρωτόκολλο επηρεάζει το αποτέλεσμα».

Οι ασθενείς που έλαβαν ADE + MAE είχαν εξαετή επιβίωση χωρίς περιστατικό 39,3%, συγκριτικά με την επιβίωση χωρίς εξάχρονο περιστατικό κατά 36,8% που παρατηρήθηκε σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ΙΒ.

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Dr. William L. Carroll, από το «Stephen D. Hassenfeld» Κέντρο Παιδιών για τον Καρκίνο και τις Διαταραχές του Αίματος, δήλωσε ότι σε αντίθεση με την παιδικής ηλικίας Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία,, όπου τα παιδιά έχουν ποσοστά επιβίωσης 90%, τα βρέφη με Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία, έχουν φτωχά αποτελέσματα επειδή η πλειοψηφία τους έχει μετασχηματισμό KMT2A , γεγονός που υποδηλώνει μια κακή πρόγνωση.

Αυτή η αρνητική μελέτη θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή τη συζήτηση, είπε ο Dr. Carroll.
Έχει επίσης σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις προγνωστικές υποομάδες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αναδιάταξη του KMT2A ήταν ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας για την επιβίωση χωρίς περιστατικό. Επιπλέον, η νεότερη ηλικία στη διάγνωση συσχετίστηκε με κατώτερες εκβάσεις, όπως και ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων 300 x 109 / L ή μεγαλύτερος. Οι ασθενείς με KMT2A germline και οι ασθενείς με χαμηλότερο αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων είχαν καλύτερα αποτελέσματα.
«Αυτό θα πρέπει να θέσει και το στάδιο για πρόσθετες μελέτες αυτών των προγνωστικών στοιχείων», δήλωσε ο Dr. Carroll.
«Επιπλέον, τα αρνητικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν οι δοκιμές που εξετάζουν τη δοσολογία της συμβατικής χημειοθεραπείας ή της εντατικοποίησης της δόσης. Αντίθετα, η ανοσοθεραπεία θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα για τη διερεύνηση αυτής της σπάνιας ασθένειας».

“Αυτή είναι μια καλή μελέτη και μια αρνητική μελέτη”, δήλωσε ο καθηγητής. «Οι αρνητικές μελέτες δεν παίρνουν συχνά τόσο μεγάλη δημοσιότητα, αλλά συχνά δείχνουν την κατεύθυνση για την επόμενη ανακάλυψη».

Πηγή: https://www.cancernetwork.com/leukemia-lymphoma/myeloid-type-chemo-failed-improve-outcomes-infant-all?cid=fb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.