Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα’: όλοι μας είμαστε εδώ…

Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα’: όλοι μας είμαστε εδώ…

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Παιδικό Καρκίνο, οι διευθυντές των παιδογκολογικών κλινικών του νοσοκομείου «Ελπίδα» Στέλιος Γραφάκος, Σοφία Πολυχρονοπούλου, Μαρία Βαρβουτσή, και Αντώνης Καττάμης και η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού κα Αγάπη Ντούμου, απευθύνουν το παρακάτω μήνυμα :
«Η 15η Φεβρουαρίου έχει καταξιωθεί σαν μέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Τιμώντας τη μέρα αυτή, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι λειτουργοί υγείας του Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα’ των Νοσοκομείων Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ και ‘Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού’ δηλώνουμε απερίφραστα με το καθημερινό μας έργο την διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση μας στα παιδιά, στους εφήβους και τις οικογένειες του, που αγωνίζονται να νικήσουν τον καρκίνο. Στο δύσκολο αυτό αγώνα τους είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους, καμαρώνουμε με την εξέλιξη τους αλλά και πενθούμε με τις απώλειες.
Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα’, όπου αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών της επικράτειας, αλλά όπως και σε κάθε κέντρο Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας στην Ελλάδα, η προσπάθεια για παροχή της καλύτερα δυνατής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους παιδιατρικούς ασθενείς μας με καρκίνο στη χώρα είναι συνεχής. Πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη της συνεργατικής προσέγγισης, της πολυδιάστατης αντιμετώπισης, της συνεχούς αναβάθμισης και της διαρκούς ενημέρωσης. Η συνεργασία μας με κέντρα αριστείας του εξωτερικού μας βοηθά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι υποστηρικτικές οργανώσεις ασθενών συνεισφέρουν τα μέγιστα στην καθημερινή λειτουργία των κλινικών μας, στη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και στην άμβλυνση του ψυχικού και σωματικού τους πόνου.
Όλοι μας είμαστε εδώ για να κρατήσουμε το χέρι και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε κάθε παιδί που δοκιμάζεται, σε κάθε έφηβο που πάσχει και σε κάθε γονέα που θρηνεί.
Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας και να αγκαλιάσει τους ασθενείς μας και τις οικογένειες τους όπως τους αξίζει.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.