Το θαύμα της… Ζωής

Το θαύμα της… Ζωής

Η μικρή Ζωή είναι ένα μικρό… θαύμα, από αυτά στα οποία χαιρόμαστε να αναφερόμαστε όσοι έχουμε ζήσει ή ζούμε τον παιδικό καρκίνο.

Σε ηλικία μόλις 1 έτους διαγνώστηκε με καρκίνο στα οστά και ειδικότερα με σάρκωμα ewing. Η μάχη που έδωσε δεν ήταν απλώς δύσκολη: η Ζωή υποβλήθηκε συνολικά σε 14 κύκλους χημειοθεραπείας, ωστόσο η ιδιαίτερα λεπτή και δύσκολη επέμβαση στο δεξί πόδι της, στην οποία υποβλήθηκε στην Ιταλία, έκανε τους γιατρούς εκεί να μιλούν για «θαύμα».

Γι’ αυτό το λόγο, η ιταλική τηλεόραση της RAI φιλοξένησε ρεπορτάζ για την περίπτωση της Ζωής, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το karkinaki.

Για όσους δεν μιλούν ιταλικά, στο βίντεο αναφέρονται (σε μια ελεύθερη απόδοση) τα εξής:

«Ξεκινάμε απόψε μια ιστορία που σας έχουμε διηγηθεί ήδη, μια ιστορία συναισθηματική, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε, καθώς έχουμε μια μεγάλη επιτυχία για τη χειρουργική στην Ιταλία. Στείλαμε την ανταποκρίτρια μας στην Bologna, για να μιλήσει με τους γονείς της μικρής ζωής.

Μιλάμε για το Ορθοπεδικό Ινστιτούτο Rizzoli, όπου η Ζωή πήγε στην Ιταλία για να εγχειριστεί καθώς είχε καρκίνο στα οστά.

Δεν ήταν μια οποιαδήποτε εγχείρηση, τώρα όμως είναι εδώ απλώς για έναν έλεγχο…

Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι το οστό πάνω από το δεξί γόνατό της ήταν πιο κοντό, το μηριαίο οστό.

– Πόσους κύκλους χημειοθεραπείας έκανε η Ζωή;
– 8 πριν από την επέμβαση και 6 μετά…

Η επέμβαση καλύφθηκε από το ελληνικό σύστημα περίθαλψης, ενώ φυσικά υπήρχαν και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των γονιών που συνόδεψαν την μικρή, τα οποία καλύφθηκαν από την εταιρεία στην οποία εργάζονται και οι δύο γονείς.

– Περιμένατε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα;
– Δεν μας ενδιέφερε τίποτα, το μόνο που θέλαμε είναι να ζήσει η μικρή! Όταν καταλάβαμε ότι η μικρή μπορεί να παίξει, να τρέξει όπως τα υπόλοιπα παιδάκια, δεν υπήρχε θέμα για εμάς. Όλα ήταν εντάξει.

– Ο γιατρός μας είπε ότι η μία γάμπα είναι μικρότερη από την άλλη. Η Ζωή κόντευε να πεθάνει από τη χημειοθεραπεία. Αιμορραγούσε από το στόμα κι έκανε εμετό 20 φορές την ημέρα.

– Τώρα είναι ένα θαύμα! Ένα θαύμα!»

 

1 comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.