Ένας άγγελος στον ουρανό…

Ένας άγγελος στον ουρανό…

“Ο Μιχαήλ Θοδωρής γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2016. Ήταν μόλις 20 ημερών όταν διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα (Ν myc θετικό το ογκογονίδιο), έναν από τους πιο επιθετικούς καρκίνους.

Έκανε μετάσταση στο συκώτι. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική. Ο πρώτος χρόνος πέρασε με χημειοθεραπείες, χειρουργείο, μεταμόσχευση. Όλα έδειχναν πως ο Θοδωρής είχε νικήσει.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο καρκίνος επιστρέφει πολύ πιο επιθετικός, με μετάσταση στο κεφάλι, τα κόκκαλα και το μυελό. Ο Θοδωρής για ακόμη μία φορά παλεύει με θάρρος για έναν ολόκληρο χρόνο. Έκανε τρία χειρουργεία, νοσηλεύτηκε στην εντατική, έμεινε παράλυτος.

Κάθε χημειοθεραπεία και μία μάχη.

«Μανούλα, είμαι καλά! Θα γίνω καλά!» συνήθιζε να λέει.

Σήμερα, 31 Οκτωβρίου ο Μιχαήλ Θοδωρής δεν τα κατάφερε. Έφυγε στην αγκαλιά των γονιών του, λέγοντας τους: «Κουράστηκα, πάω να παίξω με τους φίλους μου στον ουρανό.”

Ο Μιχαήλ Θοδωρής είναι πλέον ένας άγγελος στον ουρανό.

Τι είναι το Νευροβλάστωμα;

Το νευροβλάστωμα είναι όγκος του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Είναι ο 2ος σε συχνότητα κοιλιακός όγκος της παιδικής ηλικίας, μετά τον όγκο του Wilms, αποτελώντας το 7.8% των παιδιατρικών καρκίνων.
Η συχνότητά του ανέρχεται σε 1.6/100.000 άτομα, κυρίως μικρά παιδιά.
Στα παιδιά, η συχνότητά του υπολογίζεται σε 9.5 περιπτώσεις/ 1.000.000.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σημείωση: την ιστορία του Μιχαήλ Θεόδωρου την μοιράστηκαν μαζί μας οι γονείς του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.