Νέα Ανοιχτή Ομάδα Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

Νέα Ανοιχτή Ομάδα Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Iατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού (w4life), προχωρά στη δημιουργία Ομάδας Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού.

Έναρξη: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, ώρα 17:00 -18:00
Γραφεία Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών
(Φαραντάτων 34, 11527, Γουδί – 4ος όροφος) και κάθε Δευτέρα.

Η ομάδα υποστήριξης Ασθενών με Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού του Συλλόγου μας είναι ανοιχτή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ασθενείς να συμμετέχουν, όποτε εκείνοι θελήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Χωρίς να υπάρχει ένας σταθερός αριθμός μελών, η ομάδα θα λειτουργεί με δυναμικό τους ανθρώπους, οι οποίοι κάθε φορά φέρνουν και καταθέτουν στο κέντρο της ομάδας τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Κύριο, μέλημά μας αποτελούν οι ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ΜΚΜ, ως απόρροια της ασθένειας.

Oι ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις βελτιώνουν τους ανοσοβιολογικούς μηχανισμούς, την ποιότητα ζωής, τα ψυχικά συμπτώματα όπως άγχος, κατάθλιψη, αλλά και την συναίνεση στην θεραπευτική διαδικασία, η οποία φαίνεται με την σειρά της να βελτιώνει την παράμετρο της επιβίωσης.

Στόχοι της Ανοιχτής Ομάδας Υποστήριξης Ασθενών με ΜΚΜ είναι :
Να μιλήσουν τα μέλη σχετικά με το βίωμά τους.
Να λάβουν την απαραίτητη γι’ αυτούς ψυχολογική υποστήριξη.
Να βρουν χρήσιμους, βοηθητικούς τρόπους διαχείρισης των οδυνηρών συναισθημάτων, τόνωσης του ηθικού και μείωσης του άγχους.
Η δυνατότητα συζήτησης θεμάτων, όπως ο θάνατος, η καταπολέμηση και μείωση της κατάθλιψης, αλλά και προσφορά νοήματος και ενδιαφέροντος για τη ζωή.

Συντονίστριες:
Παναγιώτα Ρουσάκου, Ψυχοθεραπεύτρια
Παρασκευή Σωτηροπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια

Παρακαλούμε, όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Συλλόγου:
Δευτέρα & Τετάρτη 12:00 – 20:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 18:00
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 6468 222 / 6447 002

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.