Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά

Τα βραβεία Humanizing Health της Teva επέστρεψαν για τρίτη χρονιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Teva μέσα από το πρόγραμμα Humanizing Health, βράβευσε Έξι Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, για δράσεις τους στον τομέα της υγείας. Ο θεσμός αυτός, αποτελεί μια κοινωνική πρωτοβουλία της Teva που αναγνωρίζει, προωθεί και επιβραβεύει νέες δράσεις στον τομέα της υγείας, οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τους νικητές ανέδειξαν οι εργαζόμενοι της Teva, οι οποίοι ψήφισαν τα προγράμματα που επιβραβεύτηκαν με το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ, ανά περίπτωση.

Οι κοινωνικές δράσεις που επιβραβεύτηκαν φέτος εστιάζουν:

• Στη δημιουργία του Προγράμματος “ΖΕΥΞΗ” από τον Σύλλογο 95 Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς». Ένα πρόγραμμα που στοχεύει να προσεγγίσει την επόμενη γενιά επιστημόνων, να τους ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει την περαιτέρω εμπλοκή και εκπαίδευσή τους σε Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων Παθήσεων.
• Στη δημιουργία ενημερωτικού portal, από τον φορέα ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, με χρηστικές και χρήσιμες οδηγίες για όλα τα θέματα (ιατρικά και ψυχοκοινωνικά) που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά & οι έφηβοι μετά το τέλος της θεραπείας κατά του καρκίνου.
• Στη δημιουργία Γραμμής Υποστήριξης -“Απεριόριστη Ανάσα”- για ασθενείς με Κυστική Ίνωση, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης. Εξειδικευμένη ψυχολόγος θα παρέχει υποστήριξη στην κοινότητα των πασχόντων για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
• Στην υλοποίηση του προγράμματος “Ενδυνάμωση γονέων & φροντιστών παιδιών με χρόνια νοσήματα”. Η “ΜΕΡΙΜΝΑ” θα δημιουργήσει εξειδικευμένα webinars, με οπτικοακουστικό και εκπαιδευτικό υλικό για γονείς/φροντιστές και επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν παιδιά με απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
• Στην υποστήριξη του προγράμματος “Γήρας Τιμάν” από τον σύλλογο “ΝΟΣΗΛΕΙΑ”. Το πρόγραμμα αφορά στην παροχή δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας, για ηλικιωμένους με σοβαρές-απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις υγείας και παράλληλα θα στηρίξει τα μέλη της οικογένειάς τους που ασχολούνται με την φροντίδα τους.
• Στην ανανέωση εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας της ετήσιας αποστολής σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας, της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασθενών: «Πρωτοβουλία της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας είναι ο ασθενής να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο σε ο,τιδήποτε αφορά την υγεία, μέσα από πολιτικές και πρωτοβουλίες που προάγουν την ευρύτερη ασθενοκεντρική αλλαγή κουλτούρας που πρέπει να δομεί κάθε σύγχρονη κοινωνία.»

O Nikolay Hadjidontchev, Γενικός Διευθυντής της Teva Ελλάδας, δήλωσε σχετικά : «Στόχος της Teva και όλων των εργαζομένων μας, ήταν, είναι και θα είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Περίπου διακόσια εκατομμύρια άνθρωποι σε εξήντα χώρες επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα της Teva. Τα Παγκόσμια βραβεία Humanizing Health είναι η έμπρακτη απόδειξη μιας προσπάθειας, πέρα από την φαρμακευτική αγωγή, στης οποίας το επίκεντρο βρίσκεται ο ασθενής και διοργανώθηκαν στην Ελλάδα για 3η συνεχόμενη χρονιά.»

Η Ιωάννα Καρώνη, Communication & Patient Support Manager Teva, δήλωσε: «Πριν από τρία χρόνια η Teva πήρε μια κοινωνική πρωτοβουλία και έδωσε μια υπόσχεση απέναντι στον άνθρωπο: Να στέκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε ασθενή, να υποστηρίζει και να προσφέρει στον δύσκολο αγώνα των συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους. Είμαι βαθιά συγκινημένη που συνεχίζουμε να τηρούμε αυτή μας την υπόσχεση και συνδράμουμε, έστω και λίγο, στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.