Αύξηση προνοιακών δαπανών για το 2020

Αύξηση προνοιακών δαπανών για το 2020

• Αύξηση προνοιακών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019: Το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού για το 2020 είναι αυξημένο κατά 236 εκατομμύρια, ήτοι 6%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019 του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία επιδοματική ενίσχυση δεν καταργείται ούτε περικόπτεται. Δέσμευση της Κυβέρνησης η ακόμη πιο διευρυμένη και αποτελεσματική στήριξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας.

• Επίδομα γέννησης: Θεσπίζεται για πρώτη φορά επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο χορηγείται οριζοντίως για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα. Στόχος η ανάσχεση της συνεχούς πτώσης του δείκτη των γεννήσεων και η αντιστροφή αυτής της αρνητικής δημογραφικής τάσης.

Με τη θέσπιση του επιδόματος γέννησης θεμελιώνεται μια δημογραφική πολιτική, που θα απαντά στις ανάγκες του σήμερα, με τους όρους του σήμερα, με δύο βασικούς στόχους:
o α) Έμπρακτη στήριξη της οικογένειας κατά τον πρώτο χρόνο της ανατροφής του παιδιού τους, και
o β) Διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης που υποσκελίζεται από την υπογεννητικότητα.

• Προνοιακά επιδόματα: Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα προνοιακά επιδόματα και, ως εκ τούτου δεν γίνεται καμία περικοπή στις σχετικές δαπάνες του προϋπολογισμού.

• Ενίσχυση πολιτικής για την οικογένεια: Υιοθετούνται δύο οριζόντια φορολογικά μέτρα που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών (αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 για κάθε παιδί και μείωση ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου στο 13%), καταργείται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους πολυτέκνους για επιβατικό ΙΧ έξι και περισσότερων θέσεων, εφαρμόζεται για πρώτη φορά η καθολική πρόσβαση των οικογενειών στις υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2020-2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.